lauantai 28. kesäkuuta 2008

Töissä

Kulunut viikko oli kyllä aikamoista taistelua töissä - ainakin välillä. Oli kyllä hetken uskokin koetuksen, kuin pärjätään, mutta hyvinhän kaikki meni.

Työharjoittelupäiväkirjaa lainaten ja referoiden:

"Viikon aikana lähes joka päivä sain 2-4 tuntia palkkaa siitä, että odottelin joko materiaalien tuloa tai tuotteen valmistumista. Toimettomana oli väsyttävää olla ja yritinkin aina keksiä jotain pientä puuhasteltavaa, jotta aika olisi kulunut nopeammin. Tällaiseen omatoimiseen työskentelyyn en olisi pystynyt vielä muutamia viikkoja sitten, mutta nyt osaan jo tarkkailla eri tavalla työympäristöäni ja siihen liittyviä 'puuhastelumahdollisuuksia'. On paljon helpompi olla töissä, kun tietää, mitä voi tehdä ja mitä ei, kysymättä aina joltain muulta.

Uusina työtehtävinä oli tällä viikolla juustolassa työskenteleminen sekä juoksevan margariinin pakkaus yhden litran pulloon. Juustolassa työskentelemisen opin nopeasti ja työtahti oli aika nopea. Lavaus tehtiin käsin, mikä oli ihan mielekästä, mutta kartonointikone oli oikkuileva ja aiheutti lisätyötä.

/// ... eikä kumpikaan meistä ollut kertaakaan pullottanut litran pulloja. Ylipäätänsä ihmetytti se, että kaksi kesätyöntekijää laitettiin keskenään sellaiseen tehtävään, mitä harvoin on tarjolla ja jota kumpikaan ei ollut vielä kokenut. /// ... Onneksi laaduntarkkailija opasti meitä litran pullojen pullotuksen pimeään maailmaan ja saimme hieman vihiä siitä, mitä oli odoteltavissa. Ongelmia oli nimittäin paljon ja ne johtuivat yksinomaan pakkauskoneista ja lavaajasta. Selviydyimme urakasta kuitenkin hyvin ja opimme todella paljon. Tämän jälkeen ei pitäisi olla juurikaan epätietoisuutta siitä, kuinka juoksevaa pullottaessa tulisi toimia.

/// ... Oma-aloitteisuutta punnittiin jälleen ja itsevarmuus kasvoi."


Eipä mitään muuta juurikaan. Eilen kävin ensimmäistä kertaa Turussa asuessani keskiaikaisilla markkinoilla ja siellä oli ihan liikaa ihmisiä. Eilen oli kyllä niin mahtavan ihanan aurinkoinen kesäpäivä, että sellaisia toivoisi enemmän tämän sateen keskelle.

Ensi viikolla kärvistellään taas vuorokausirytmin vaihdon kanssa: yövuoro.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...