torstai 30. tammikuuta 2014

Voihan enterorokko taas!

Arvasin. Korkea kuume sen jo kertoi. Minullakin on enterorokko. Tiistai-iltana tuli ensimmäinen näppylä ja nyt varsinkin kädet ovat todella pahat. Rakkulat tuntuvat samalta kuin palovammat vesikellovaiheessa. Sellaisiakin - vesikelloja - on. Mitä tahansa on lähes mahdoton tehdä. Tänään vietin päivän lähinnä telkkarin äärellä katsoen Täydellisiä naisia. Iltapäivällä yritin tehdä jauhelihakeittoa. Kuorin yhden perunan ja totesin etten pysty. Onneksi isäntä oli kotona siihen aikaan ja saatiin keitto valmiiksi. Ja hän pesi minun hiuksenikin, kun en pystynyt. Tai no en edes kokeillut itse pestä, mutta ajatuskin siitä, että pitäisi tunkea nämä rakkulaiset kädet märkien takkuisten hiuksien läpi, sattui.

Kävin tänään terveydenhoitajalla hakemassa lisää sairaslomaa (toisaalta, mitä silläkään paperilla sitten tekee...).

Näytin käteni.
"Onko sulla atooppinen iho?"
"Ei."
"Mä en ole ikinä nähnyt tuollaisia!"

On ne kyllä hurjat.


Tänä aamuna. Nyt iltaan mennessä ovat vielä lisääntyneet ranteisiin päin.

Kamalaa tästä tekee sen, että niitä on myös kämmenpuolella.
Siksi on kivuliasta tehdä mitä tahansa.
Tämäkin puoli on jo saanut lisää väriä...
Väinöllä tuli varsinkin naamaan tosi nopeasti rakkulavaiheessa olevia näppyjä. Hänen kädet ja kyynärpäät olivat myös hurjassa kunnossa. Onneksi Väinön näppylät on jo aika hyvässä kunnossa. Aikuisilla nämä rokot ovat kuulemma hurjempia, aivan kuten vesirokkokin.


Viime vuonna jouduttiin siirtämään Väinön syntymäpäiväjuhlia noro-viruksen takia, tänä vuonna enterorokon. Toivottavasti tästä ei tule tapa!

Nukuttaminen

Joulukuun alussa tuskastelimme nukuttamisen kanssa. Tietysti sairastelun aikana se oli helppoa kuin mikä, kun toinen oli niiiiin väsynyt iltaisin. Jos tammikuun ensimmäinen kuume auttoi lisäämään potalla käyntiä, on tämä enterorokko edistänyt nukuttamisen siirtämistä kokonaan omaan sänkyyn.

Aluksihan saimme melko nopeasti nukuttamisen menemään niin, että iltasatu luettiin meidän sängyssä ja sitten Väinö meni omaan sänkyyn. Nyt hän menee suoraan omaan sänkyyn, luetaan vähän ja lauletaan. Ei ehkä ole hyvä uhkailla yövalolla, mutta ollaan sanottu, että se menee pois päältä, jos ei pidä päätä tyynyssä :). Se auttaa ja hän on nykyään aika maltillinen nukahtamaan. Tietysti päiväkotipäivätkin vaikuttavat siihen, että Väinö on illalla väsyneempi kuin aikaisemmin. Mutta kuitenkin, ei olla enää kauheasti taisteltu tämän nukuttamisen kanssa.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...