maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hassun hauskaa arkea

Voi Väinö! Hän rakastaa hyppimistä. Meidän käsille.
Videon lähtötilannehan on tämä, vaikka toiselta näyttää.




Taikatalvi

Turun talvi on ollut aika ankea. Tammikuussa oli pari viikkoa kylmää ja luntakin, mutta muuten lunta ei oikeastaan ole ollut (vaikka ensilumi satoikin itsenäisyyspäivänä) ja lämpötila on ollut nollan molemmin puolin. Talvihaalari on silti ollut tosi hyvä keliin kuin keliin. On kestänyt kuraa ja kylmää. 1.3. meidän pihalla ei ollut enää yhtään soraakaan, joten korkkasimme Väiskin kanssa mopokauden.



Pieni muusikon alku

Te tiedätte, että Väinö on aina ollut pianon perään. Tässä mennään nyt. Olenko ylpeä? Arvatkaa!
Videolla näkyy myös Väinön toinen ominaisuus: järjestelmällisyys. Autot laitetaan riviin tai jonoon, mattojen kulmat suoristetaan, keittiön auki jääneet laatikot laitetaan ohimennen kiinni, astianpesukoneen luukku laitetaan kiinni... Pitää varmaan antaa useammin rätti käteen tai muuta järjestelysiivoustehtävää. Tykkää myös imuroida :).


Muskariin? Pianotunneille?

Muuta arkea

Siskoni kävi viihdyttämässä meillä.
"Iikka, Iiiikkkkaaa!"
Kävimme ostoksilla ja päivällisellä ruotsalaisessa tavaratalossa. Uudet verhot (vihdoin!) löytyi olkkariin ja kukkakin taisi meille tulla. Ja mehukannu. Ja muutama kehys. Pöytäliina. Samalla reissulla löytyi myös Kodin 1:stä uusi eteisen matto. Vanha oli muuten hyvä, mutta kun pienen vaunuissa on koiran kakkaa -skenaarion jälkeen pesin sen, sen reunat nousivat ylös ja matto oli teipattava lattiaan kiinni. Not nice. Oltiin kyllä päätetty, että ostetaan uusi matto vasta uuteen kotiin, mutta otti niin paljon päähän, että uusi oli saatava.

Kun sisko lähti kotiin, juteltiin vielä pitkään:
"Iikka. Kotiin. Helsi. Una."


Pullat maistui! Ja varsinkin ne ranet.

"Äitii. Isii. Tätä. Maistaa."
Olihan se sitten kokeiltava. Nyt Väinö ainakin tietää mitä on tulinen, kun se meidän keittiössä tulee aika usein vastaan. Kolme kertaa halusi maistaa ja kivasti joi joka kerta maitoa päälle. Rohkea miehen alku!


Oli ilta, kun Väinö halusi koiran viereensä. Se tuli sitten yöllä myös minun viereeni...

P.S. Uusi yöpuku hankittu pieneksi käyneen tilalle.

Eräänä päivänä ei sitten nukuttanutkaan... Voi jestas! Meinasin jo, että tuleeko ensimmäinen päivä ilman päiväunia, mutta onneksi isäntä pelasti tulemalla kotiin ja sai kuin saikin pikkuisännän rauhoitettua unten maille. Taikasyli, taikatuoli.

Äiti, ei nukuta! Kato vaikka mun silmiä.

Väinö lähtee välillä omalla mopolla kauppaan. Yleensä mukana on joku "laukku" ja hän lähtee ostamaan maitoa. Tällä reissulla pääsi ihan ovelle asti - ei onneksi saa sitä itse auki.


Potkaa

Olenkin unohtanut mainita ruokakokeilusta, jota muutama viikko sitten kokeilimme. Possun potkaa. Oli muuten edullista. Kävimme ihan kauppahallista hakemassa ja potka paistui uunissa noin kahdeksan tuntia. Oi että oli hyvää! Parempaa olisi kyllä ollut ilman sitä vatsatautia...


Kunnon haudutus valurautapadassa.

Kuinka mureaa lihaa!

Joko kaikki meni?

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa kasvislasagnea ja ilmeisesti saan syödä sen ihan ite. Pienempi isäntä ei edes maistanut, isompi ei pitänyt.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tuleepa noista hyppyharjoituksista niin mieleen anssi koivuranta lapsena tv-mainoksessa. siitä vaan jumppakerhoon ja muskariin! ihana tuo pianokonsertti!-e-

Kaisa kirjoitti...

Mulle on tullut sama mainos mieleen. Ja muutenkin ihan tollanen mäkihyppylähtö :) mä kuitenkin luulen, että tuo poika taidetaan viedä sirkuskouluun :). Ja muskariin ehkä ennen sitä.

Anonyymi kirjoitti...

...sirkuskoulu loistava idea, ja uimakoulu, vai saako siellä hyppiä? hienot verhot!

Kohtuullinen kirjoitti...

Voi taivas miten ihana toi pianovideo! Laulaa oikein sydämestä ja selvästi säveltää jo..kuuntelee, miltä mikin korkeus kuulostaa jne. <3

Kaisa kirjoitti...

Siinä sävellyksessä on selvästi rakenne :)

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...