perjantai 10. elokuuta 2012

6 kuukautta

Väinö täytti viime viikolla puoli vuotta! Uskomattoman nopeasti menee aika ja uskomattoman nopeasti noin pieni kehittyy sylivauvasta aktiiviseksi vauvaksi. Täsmälleen puolivuotispäivänä hän oppi itse nousemaan istumaan konttausasennosta. Viikossa hän on oppinut oikein terhakaksi istujaksi ja leikkii hienosti leluilla istuessaan :). "Kehityskirjaan" merkattiin seuraavat asiat:
  • Konttaa muutamia askelia, syöksyy lelun perään, ryömii lelun luo
  • Tykkää päristellä
  • Jokeltelee äm-mäm-äm (nyt hieman vähemmän liikkumisen myötä)
  • Sormiruoka maistuu, etenkin parsakaali ja kurkku
  • Iloinen ja tyytyväinen
  • Herää edelleen useaan otteeseen yöllä!
  • Osaa ravistella helistintä (ilme silloin on aika huvittava)
  • Aktiivinen ja utelias ympäristön tarkkailija
  • Nukahtaa useimmiten äidin syliin tuuditellen
  • Päivärytmi löytynyt!
  • Rintamaito suoraan rinnasta on edelleen parasta ravintoa, mitä Väinö tietää.
Tuohon voisi vielä lisätä, että kovasti hän pyrkii nyt seisomaan ja tuen kanssa käveleminen on hänestä todella hauskaa. 

Pääsin keinumaan!

Ensikosketus Duplo-legoihin.

Junat ovat mielenkiintoisia (ja autot)!

Jospa osaisin jo kiivetä.

YÖHERÄÄMISET

Minun yöni alkavat olla sumeata mössöä, joskus päivätkin. Olen aika täynnä yöheräämisiä. En malta odottaa, että isäntä pääsee viikon päästä lomalle ja voimme aloittaa unikoulun! Väinö kyllä pärjäisi jo ilman yösyömisiä, eikä varmaan edes syö yöllä enää. Vanhasta tavasta nostan sen todella herkästi viereeni ja annan tissiä... Siihen hän rauhoittuu. En jaksa kuunnella sitä nurinaa (ei siis edes itke), kun olen itse niin väsynyt. Parina viime yönä hän on herännyt parin tunnin välein, enkä edes tiedä miksi. Viereen ottaminen auttaa ja haluaisin siitä eroon. Viime yönä nukuin korvatulppien kanssa, jotten reagoisi liian herkästi. Taidan jatkaa samaa rataa.

Uniriepu-unilla

Uniriepu on osoittautunut hyväksi kaveriksi ja varmaan aiomme sitä käyttää apuna unikoulun aikana. Jos rievun antaa liian pirteälle Väinölle, hän alkaa painimaan sen kanssa, eikä nukahtamisesta tai nukkumisesta tule silloin mitään. Tuttiahan hän ei syö ja jos sen erehtyy yöllä laittamaan hänen suuhunsa, tulee kunnon huuto. Googlasin hieman apuja, miten muut saavat samanikäisen nukahtamaan, mutta eipä siellä paljon apuja saanut. Melkein kaikilla oli tutti käytössä tai sitten he peittelivät vauvansa kunnolla tai antoivat illalla kunnon annoksen maitoa tuttipullosta tai velliä yms. Ainut apu mitä sain oli se, että yksi äiti oli päättänyt, että viikon verran hän antaa lapsellensa niin paljon aikaa kuin vain tarvitsee, jotta tämä nukahtaa omaan sänkyynsä.

Unikoulun tavoitteena on kaksi asiaa:
  • Väinö oppii nukahtamaan omaan sänkyyn, myös niin että isä nukuttaa.
  • Väinö oppii nukkumaan yönsä ilman syöttöjä tai että häntä siirretään viereen.
Olen tässä miettinyt, että jos nukkuisin sitten muutaman yön olohuoneessa. Se saattaisi auttaa myös.


Käytiin myös Helsingissä ensimmäistä kertaa. Junassa on miellyttävää ja helppoa matkustaa, sillä vielä en halua ajaa kahdestaan Väinön kanssa noin pitkää matkaa autolla. Turvaistuin on muuten hankintalistalla. Herra kun tuppaa istua kaukalossakin pääpystyssä.

8 kommenttia:

iku kirjoitti...

Tuon tyynykuvan kanssa voisi lanseerata aivan uuden sanonnan: "Lyödä päätä tyynyyn!" kun joku asia ei suju.
Kyllä tuli päivän naurut;)

Kaisa kirjoitti...

:D Voihan sen noinkin tulkita.
Oikeasti kyllä se puskee tuolla tavalla. Jos olen itse lattialla ja se yrittää kiivetä mun päälle, niin ekaks se puskee mun mahaa :). Ei ehkä paras lähtökohta nousemiselle.

Anonyymi kirjoitti...

ja sit vois kokeilla, et annat Väinölle oman käytetyn t-paidan unirätiksi (sori vertaus koiriin, mut tuossa ne isännän tuolilla roikkuvien farkkujen alla nukkuu). kaikesta on luettavissa, että se tapahtuu kohta, se irrottautuminen emoon liimautumisesta. uskokaa myös itse, jos epäröitte, hän vaistoaa. korvatulpat ja olkkari, oikein hyvältä vaikuttaa! tsemppiä! -e
ps. cute photos!

Kaisa kirjoitti...

Korvatulpat oli kyllä taas viime yönä hyvät. Nukun paljon syvempää unta. Sanotaan, että vauva heräilee äidin maidon tuoksuun, joten mahtaako se t-paita olla hyvä idea? Katsotaan.

Tuosta listasta puuttui vielä se, että Väinö osaa polskia ja loiskuttaa vettä.

Kohtuullinen kirjoitti...

<3 Uskomatonta tosiaan, miten aika rientää ja mitä kaikkea ekan vuoden aikana tapahtuu. Ensi kesänä meidän mukeloista ei välttämättä edes tiedä, kumpi on vanhempi, mutta nyt erot ovat kyllä suuria.

Sanna kirjoitti...

Heippa! Tulin vastavierailulle. Ihania kuvia pikkumiehestä. Piti ihan selailla taaksepäin, että oletko itse tehnyt ton tilkkutäkin. Upea!

Ps. Villapukujen ym. ohjeita ja muiden toteutuksia niistä löytyy paljon Ravelrystä. Kannattaa tutustua, jos et vielä ole käynyt.

Kaisa kirjoitti...

En ole vielä tutustunut Raverlyyn. Sitä vastoin Garnstudio on hyvinkin tuttu :) Suosittelen!

Kaisa kirjoitti...

Itse asissa olin luonut käyttäjätilin 20.12.2010 :) En ole sen jälkeen tainnut siellä käydä!

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...