sunnuntai 26. elokuuta 2012

Unta palloon, pallo hukkassa

Unikoulu jatkuu.

Yö 3. Ensimmäinen herätys hoitui ennätyspikaisella tassutuksella, toinen herätys syötöllä puoli kuudelta. Täydellistä!

Yö 4. Väinö oli nukkunut liian vähän päivällä. Nukahtamisen jälkeen heräili aluksi tunnin välein. Huutoa, huutoa, hyssyttelyä, tissiä, huutoa, unta(kin), tissiä... Hyvin hämärä kuva yöstä. Oli niitä pidempiäkin pätkiä.

Yö 5. Huutaen nukkumaan ja yöllä pari syöttöä, kun huusi vain herätessään. Tunnin hyssyttely ensimmäisellä herätyksellä, toinen kuuden maissa. Hyvin on unohtunut jo...

Yö 6. Huutaen nukkumaan (musta on tullut suht kärsivällinen nukuttaja) noin puoli kahdeksalta. Herätys puoli kahden maissa kurkku suorana huutaen. Nyt en antanut periksi, vaan lopulta Väinö rauhottui ja heräsi vasta kuudelta, jolloin annoin maitoa. Yöksi 7 on varattu vesipullo mahdolliseen ensimmäiseen herätykseen.

Naapurit ovat varmasti kiitollisia tästä unikoulusta. Unikoulun myötä on siis tullut TODELLA paljon itkua ja huutoa tähön huusholliin. Aikasemmin sellaista ei juuri ole ollut - varsinkaan nukkumaan mennessä. Tuntuu ettei Väinö tahtoisi nukkumaan. Päikkäreillekin menee huutaen. Ehkäpä kahdet päikkärit voisivat olla paikallaan kolmien sijaan. Nyt kun ei tarvitse herätä arkena herätyskelloon. Vai osaako tuon ikäinen jo protestoida?

Tää on nyt melkein rankempaa kuin aikaisemmin. Mut täytyy sen nyt oppia. Pitkää pinnaa tarvitaan (ja väsyneenähän sitä ei juuri ole...)! Oma unirytmikin taitaa kaivata pientä viilausta.

Jos ei halua nukkua, voi seisoa.

Näin hienosti poika nukahti autoon matkalla Espooseen.

EDIT//

Lisätään vielä se yö 7. Herra nukahti puoli kasilta, havahtui imurointiin puoli ysiltä, mutta nukahti pian uudelleen. Heräsi puoli kahdelta ja halusi tissiä. Ihan kuin hän olisi huutanut: "Äiti, tittiä!" En antanut ja rauhoittelussa vierähtikin puolitoista tuntia! Monta kertaa näytti siltä, että Väinö nukahti, mutta sitten alkoi uusi huuto. Vesi melkein pahensi tilannetta, sillä hän heräsi ihan rauhallisesti, mutta veden antamisen jälkeen sitten alkoi huutaa (mutta tuli todistettua, että Väinö osaa hyvinkin tehokkaasti juoda nokkamukista).Voih, nyt meinasi multakin loppua pinna. Puoli kuudelta hän heräsi sitten ja syötin, puoli seiskalta otin viereen, kun en tosiaan jaksanut vielä nousta ja puoli ysiin saatiinkin sitten nukkua. Taitaa mennä päivärytmi nyt ihan mönkään tänään.

2 kommenttia:

iku kirjoitti...

Reagoisikohan kaveri siihen, että onkin pari aikuista kotona koko ajan? Eli päivälläkään ei huvita mennä nukkumaan, kun ei toisetkaan mee.

Joo-o, voimia!

Kaisa kirjoitti...

Voi olla. En tiedä. Nyt on onneks nukahtaminen helpottanut, kun ollaan vähän muutettu nukahtamistilannetta.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...