sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Nukkumatti! Missä olet?

Ei nukuta ja huomenna on liian aikainen herätys. Ensi viikko nimittäin mennään taas aamuvuorossa.

Iltalehden sivuilla oli ilouutinen. Mahtavaa, että maailmalla herätään. Jos vain Suomessa päästäisiin sellaiseen vaiheeseen, että kaikki muistaisivat ottaa kauppaan mukaan niitä kangaskasseja, mitä nykyään jaetaan oheistuotteena jos missäkin, niin mekin pääsisimme eroon niistä paremmista muovikasseista. Laskekaapa huvikseen, kuinka paljon käytätte vuodessa muovisten ruokakassien ostamiseen. Itse tunnen piston sydämessäni, jos joudun ostamaan muovikassin kauppareissulla, kun kankainen on jäänyt kotiin tai repputilaa ei ole ollut tarpeeksi. Eikä kannata pussioston tekosyyksi keksiä se-menee-roskapussina-mallia, sillä kaupassa myytävät ohuet roskapussit rullissa tulevat paljon halvemmiksi.

Onko musta tulossa hippi?

Töissä alussa ihmettelin sitä jätteen määrää, mitä siellä syntyy. Onneksi kierrätys toimii ja tehtaalla ei ole sellaista jätettä, mille ei olisi paikkaa. Myös käsite "margariinijäte" oli uusi, mutta ymmärrettävä.

Nyt kun olen saanut osat ajatuksistani purettua tänne, voisin yritää uudelleen nukkumaan menoa.

Olisiko muuten järkevää aloittaa eläkesäästäminen jo nyt?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos aloitat eläkesäästämisen, niin sitten kannattaa hankkia purkki pöydän kulmaan, sillä useimmiten eläkesäästäminen tarkoittaa jatkuvaa säästämistä siihen asti kunnes jäät eläkkeelle....muuten et saa mitään. Ja kun se ei edes kasva korkoa, niin yhtä tyhjän kanssa. Juuri T:n kanssa näitä asioita juteltiin läpi. Eli omaan possuun vaan tai säästötilille kaikki ylimääräinen eläkepäiviä varten.

-J-

Kaisa kirjoitti...

juu vai? Mälsää. No, ehkä mä sit vaan elän nautinnollista, ei-makarooniin-täyteistä, opiskelijaelämää :D

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm...kyllä eläkesäästämistä voi "harrastaa" myös pienen sijoittamisen muodossa. Sen voi valita itse millaisen riskin ottaa, mitä suurempi riskisijoitus, sitä suurempi mahd. saada enemmän rahaa tai menettää. Mulla ainakin jo muutamien vuosien kokemuksella noussut se mitä sijoittanut alussa. Voihan sen tietysti ottaa ilman mitään riskiäkin. Mutta suoraveloitus on aika hyvä juttu. Tulee oikeesti laitettuakin se raha säästöön. Ja jos tilillä ei ole rahaa, niin sit sitä summaa ei mene. Totta on se, että maksettua ei saa takaisin kuin vasta sopimuksen päätyttyä.
Joo, oon käyny tänään pankissa -kuulostanee aivan siltä. Mä rupesin sitten osakesijoittajaksikin ja muuten vaan sijoittajaksi. Näistä saa rahansa ulos milloin haluaa.
Ja näillä näkymin voi siis ottaa parempaa eläkettä sit eläkkeellä tietyt vuodet tai jäädä aiemmin eläkkeelle säästettyjen ansioiden mukaan.

Mut osahan pitää tätä pelkästään pankkien bisneksenä, mutta kuka oikeesti tietää mitä tää maailman meno on sit ku me ollaan eläkkeellä???

r

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...