sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Niisk! Ätshiuuuuuu!

Niinhän sitä kävi, että kun vihdoin ja viimein sain töistä viikon lomaa, niin tulin heti kipeäksi. Kauan odotettu flunssa saapui. Väinö tosin oli jo torstaina kipeä, mutta minulle tauti tuli lauantaina. Ja isännälle. Olimme suunnitelleen pääkaupunkireissua tälle viikonlopulle, mutta se täytyi siirtää seuraavalle viikonlopulle. Olin odottanut todella paljon tuota irtiottoa arjesta. Eipä olisi ollut kuitenkaan mitään järkeä lähteä sairaana liikkeelle. Ätshiuuuu!

Olemme epäilleet, että kylpyhuoneessamme on hometta. Saumaukset on vähän repeilleet ja yksi laatta alhaalta rikki, joten kyllä se on mahdollista, vaikka suht uusi talo onkin. Toisaalta olen myös miettinyt, mahtaako ne tummat jäljet saumoissa olla hiustenvärjäysainetta. Sekin on mahdollista. Olemme aika ahkerasti vaihtaneet suihkuverhoa, sillä se menee aina alaosasta ällöttäväksi. Pesukaan ei ole oikeastaan koskaan auttanut. Edellinen verho meni alaosasta myös mustaksi, joka oli yksi syy siihen home-epäilyyn. Ei lähtenyt pois pesussa. No ei kyllä lähtisi se värjäysainekaan. Tummentumat saumauksista lähtee kyllä hankaussienellä, mutta tulee aina takaisin. Homeen voisi toisaalta laskea pois sillä, ettei home haise. Se on hyvä! Joka tapauksessa, tänään saapui uusi suihkuverho.

Ja keittiön matto. Ensin ostin vahingossa liian pitkän (250 cm). Yritin kaupassa arvioida pituutta laskemalla meidän kaapistojen määrän, mutta jostain syystä väärin meni :). Tuli liian pitkä matto. Kävin vaihtamassa, eikä siellä sitten ollut sitä yhtä kokoa (200 cm) pienempää. Ostin sitten vielä vähän pienemmän (150 cm) ja se on ihan ok, muttei täydellinen. Ihanan värinen se on.

Nuo astiajutut kuumottaa tosi paljon, mutta ne maksaa niin paljon, jos meinaa kerralla ostaa useamman! Pitäisi varmaan laittaa ensin vanhat myyntiin vaikka johonkin nettimyyntipaikkaan. Menisköhän ne? En ole koskaan myynyt mitään netissä. Kokemuksia?

3 kommenttia:

Kohtuullinen kirjoitti...

Laita astioita Tori.fi -palveluun. Itse ajattelin juuri ostaa sieltä täydennystä meidän astiasarjaan. :) pilkut saumoissa viittaavat jonkinlaiseen kosteusongelmaan. Kannattaa kertoa vuokranantajalle. Suihkuverhoon kertyvä möhnä on tod. näköisesti kalkkia. Pitäis pestä happamalla. Paranemista!

Unknown kirjoitti...

Ei ole kalkkia! Se on mustaa! (ainakin tässä viimeisimmässä verhossa) Monesti on kyllä oranssia ja olen sitä mieltä, että silloin se on ihan rasvaa ihmiskehosta. Tai miks ei kalkkiakin. Onko se liukasta veden kanssa? Kun sitä tulee näköjään Väinön kylpyleluihinkin.

Mietinkin jo toria ja kävinkin jo vilkaisemassa, millaisia summia siellä liikkuu.

Kohtuullinen kirjoitti...

No oli kalkkia tai mitä vaan, meilläkin oranssia ja vanhempana harmahtavaa..muuttuu liukkaaksi vedellä juu ja kertyy ammeeseenkin. Olen ammetta pessyt joskus Domestoksella, joskus jollain muulla. Mutta happamalla tosiaan ainakin on lähtenyt.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...