keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kauhukohtauksia

Olen kyllä kuullut öisistä kauhukohtauksista lapsilla, mutta kun sellainen tuli vastaan, en ensin tajunnut.

Väinö "heräsi" toissa yönä hurjasti itkien, potkien ja venkuillen. Rauhoittelut eivät auttaneet ja ensimmäistä kertaa huusi isi yöllä (aina ennen on huudellut äitiä), enkä minä kelvannut ollenkaan. Ajateltiin ensin, että hän on nähnyt painajaisia, sitten ajattelin että korvatulehdus on iskenyt. Väinö kun oli ollut pari päivää aika kiukkuinen poika. Yritettiin sitten herättää häntä, että rauhoittuisi. Se kesti kauan, mutta rauhoittui kuitenkin. Sitten ei meinannut haluta millään takaisin nukkumaan, vaikka yritettiin meidän viereen. Lopulta hän nukahti, kun koko episodi oli kestänyt kaksi tuntia. Kolmen ja puolen tunnin päästä, puoli kuudelta, alkoi sama huuto ja potkiminen. Puoli seitsemältä vihdoin noustiin ja hän oli kuin naantalin aurinko. Varasin silti lääkäriajan, kun ajattelin edelleen, että ne korvat saattoivat vaivata.

Käytiin aamulla lääkärissä ja poika oli terve. Äiti väsynyt. "Tämä on varmaan jotain ikään liittyvää." Ei paljon helpottanut.

Vein Väinön anoppilaan hoitoon, sillä oli pakko saada lisää unta, enkä olisi muuten jaksanut iltavuoroa töissä. Enkä varmasti olisi ollut kovin hyvä äitikään aamupäivällä. Harmitti vain kovin, etten ehtinyt viettämään Väinön kanssa kovinkaan paljoa aikaa sinä päivänä. Onneksi näitä päiviä kuitenkin on vielä paljon jäljellä.

Unien jälkeen sitten tajusin googlata kauhukohtauksen. Sitähän se oli. Ja teimme kaikki virheet, kun yritimme Väinöä rauhoitella. Ensi kerralla (toivottavasti sellaista ei tule!) sitten tiedämme, miten toimia. Huh, oli kyllä rankka yö. Viime yönä Väinö nukkuikin koko yön heräämättä.

Sisustusvimma

Suuri sisustusvimma on iskenyt. Kaappien sisus -sisustusvimma. Ajatuksissa on uudet kylpypyyhkeet ja astioita.

Häälahjaksi saimme Luhta Homen Aalto-käsipyyheitä ja olisi kiva saada samaan sarjaan myös isoja pyyhkeitä, ehkä harmaita. Minulla on nyt harmaa-turkoosi-valkoinen -kausi. Astioista olisi haaveena Teeman 0,4 l:n mukeja helmenharmaana (eli se isompi koko) sekä Teeman valkoisia ruokalautasia 23 cm:n kokoisina.



Noita ruokalautasia meillä onkin keltaisina, mutta niistä olisi sitten tarkoitus luopua, sillä ne alkaa jo kyllästyttää. Ne ovat olleet minulla jo 10 vuotta, mutta ovat toki hyväkuntoisia vielä. Samalla olisi tarkoitus luopua vihreistä KoKo-mukeista (0,35 l) sekä KoKo-kulhoista (koot S (2 vihreää, 4 valkoista) ja XS (2 valkoista, 2 vihreää)). Tämä pienenä mainoksena, mikäli joku haluaa ostaa tms. Tuota KoKo-sarjan vihreää ei ilmeisesti enää valmisteta.

Ja sitten tosiaan uudet verhot :).
Ja uusi matto keittiöön :).

Haaveilua.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...