maanantai 14. maaliskuuta 2011

Microsoft, we have a problem.

Kun on kerrankin kunnon flow kirjoittamisessa, tapahtuu ikäviä. Eilen illalla olin kirjoittanut aika paljon uutta tekstiä opinnäytetyöhöni ja tallentanut sen aina koneella olevaan tiedostoon. Muistitikulla oli myös tiedosto tallennettuna, mutten muista, koska sen päivitin edellisen kerran. Viime viikolla? Kävipä sitten niin, että Word kaatui yhtäkkiä. Kun sain sen tiedoston auki, tallensin sen pikaisesti myös tikulle (tyhmyyttämi edellisen päälle) ja niinpä Word kaatui uudelleen. Siitä lähtien se vain kaatui aina kun avasin tiedoston. Ajoin Wordin diagnostiikkaohjelman ja kovalevyeheytyksen, mutta mikään ei muuttunut. Tänään kävin kokeilemassa koululla, aukeaako muistitikun tiedosto siellä. Ei auennut. Tiedosto näyttää olevan vaurioitunut.

Kummallista tässä on se, että Laurin koneella on vanhempi Word ja siinä tiedosto aukeaa ihan hyvin, vaikka onkin .docx-muodossa. Tallensin sen vanhempaan tallennusmuotoon (.doc) ja yritin aukaista omalla koneella, jossa siis on uudempi 2007 Word. Näyttäisi nyt siltä, että Word ei kaadu, jos oikeinkirjoituksen tarkistus EI OLE päällä. Heti kun laittaa sen päälle ja tulee punaisia viivoja, niin se kaatuu. Huh. Olen kyllä todella ahdistunut tällä hetkellä. Sivuja on kasassa jo 38, joten en haluaisi niitä menettää. Puoli vuotta olen tuota testiä vääntänyt ja joutuisin varmaan jollekin suljetulle osastolle, jos se häviäisi kokonaan... Ihan niin kuin en olisi jo joutunut tuon työn kanssa tarpeeksi tappelemaan.

Koneeni alkaa ilmeisesti olla pian aikansa loppupäässä. On tämä kolme ja puoli vuotta kestänyt, mutta pieniä toimivuusongelmia on alkanut ilmaantua. Olen koko kirjoitusprosessin aikana pelännyt, että kone antaa jossain vaiheessa periksi. Olisi varmaan aika ostaa uusi läppäri, mutta sellaiseen ei ole varaa.

En siis jaksa tällä hetkellä uskoa, että työ olisi sunnuntaina valmis.

3 kommenttia:

Kohtuullinen kirjoitti...

Toivottavasti pääset maaliin asti vanhalla koneella. Ehkä voisit toivoa uutta konetta valmistujaislahjaksi? Ja ehkä jo etukäteen, jotta voit varmistaa valmistumisen. Olis se nyt ihan P:stä, jos jäis työ koneen takia jälkeen...

Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

mites olikaan Salaisuuden voima: uskotko, että kone toimii vai uskotko, että se menee kaput?

Kaisa kirjoitti...

En usko Salaisuuden voimaan. En ole vieläkään lukenut kirjaa loppuun, sillä mielestäni se oli täyttä puppua sekä aivopesua.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...