keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Hyvinvointi


Tässä mietin, että miksei opiskelijalle makseta ns. ylityökorvausta?

Tänään olin koulussa yhdeksän tuntia ja päivä alkoi kaiken lisäksi sillä manaamallani biokemian tentillä (joka meni "ihan jees"). Lisäksi vielä olin yliopistolla pari tuntia opiskelemassa hollantia. --> 11 tunnin koulupäivä!

Meillä on tällä hetkellä aika intensiivistä koulunkäyntiä. Lähiopetustunteja ja labroja on paljon ja sen lisäksi pitäis ehtiä kotona laskemaan laskuja ja kirjoittamaan selkkareita ja lukemaan tentteihin. Omalta osaltani voin sanoa, että työtunteja tulee aika paljon.

Koska ehdin hoitamaan kehoani ja mieltäni, jotta jaksaisin nämä raskaat päivät?

Totuushan on kuitenkin se, ettei se nyt ihan näin mene, mutta teoriassa kyllä. Osaan antaa itselleni aikaa, mutta välillä ottaa pannuun, kun en ehdi vaikka salille. Kotitehtävistä tulee luistettua liiankin usein. Tenttiin lukeminenkin on ollut aika laiskanpuoleista. Mutta teoriassa ajatellen saisin käytettyä kouluun kaiken vapaa-aikani - myös viikonloput! Ei sen niin pitäisi mennä. Ihminen ei kuitenkaan ole loppupeleissä mikään kone. Ahkerinkin puhertaja joutuu joskus nöyrtymään stressin nujertamana sairaslomalle. Opiskelijoillekin tulisi suoda hetki, jolloin se voisivat hyvällä omalla tunnolla (ajattelematta seuraavaa koulupäivää tms.) nauttia siitä, että saisi vain olla ja rentoutua.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...