tiistai 22. huhtikuuta 2008

Kauppa-asiaa

Mulla on tapana tehdä ruokaostokset läheisessä Citymarketissa sen monipuolisen annin takia (varsinkin tuoreissa vihanneksissa on mistä valita). Monesti kassajonossa katson, mitä edellä oleva ja jäljessä tuleva ovat ostaneet. Onhan tulevan ammattitaitoni kannalta tärkeää, että tiedän mitä suomalaiset valitsevat kaupan hyllyltä :).

Yhteenvetona puolen vuoden epäsäännöllisen tiirailun jälkeen voin sanoa, että suomalaiset eivät tosiaan syö kovinkaan terveellisesti. Keski-ikäiset ihmiset valitsevat yleensä kaikkein epäterveellisimmin ruokatarvikkeensa. Hyvänä kakkosena tulevat nuoret pariskunnat. Lapsiperheet ja monet yksin ostoksilla olevat tuntuvat valitsevan terveellisiä elintarvikkeita. Aika harvoin kuitenkin näkee niitä, joiden korissa tai kärryssä ei ole yhtään ylimääräistä herkkua tai suolaista (luen näihin myös esim. erikoismakkarat ja muut paljon rasvaa/sokeria sisältävät tuotteet). Yhteisenä tekijänä on taas maito. Sitä ostavat lähes kaikki ja lähes jokaisella kerralla, kun käyn kaupassa (jos ei kukaan muu, niin minä:) ) Ja tietysti perjantain ja lauantain ostokset ovat oma lukunsa erikseen. Tuolloin lähes kaikilla on korissaan tai kärryissään sipsejä, karkkeja, limsaa, siideriä tai kaljaa. Miksi viikonloppuisin pitäisi aina ahmia makeaa? Sitä kysyn myös itseltäni.

Olen pyrkinyt ottamaan itselleni sellaisen politiikan, että tavallisella kauppareissulla en osta itselleni mitään herkkuja. Citymarketissa tunnetusti ennen kassoja on aina isot läjät makeaa tai suolaista tai limuja tarjouksessa, mutta nykyään en edes huomaa niitä. Myös koulussa pyrin välttämään sokerihoukutuksia kahvitauoilla. Se on onnistunut yhä useammin. Mutta sitten on tuo rakas Makuuni tuossa vieressä ja se on auki joka päivä yhteentoista asti... oi, se on mun heikkous.

Kuten olen joskus suustani päästänyt, parisuhde lihottaa. Ainakin mun kohdalla se oli fakta. Kahdestaan ollessa tulee helposti ostettua herkkuja ja limsaa leffan ajaksi (myös kotona katsellessa) tai hyvän ruoan päälle pitää saada jotain makeaa jälkiruokaa. Sinkkuna ollessa harvoin tuollaiseen jaksaa panostaa, enkä näe sitä oikeastaan ollenkaan huonona juttuna.

Vähentynyt liikunnan määrä pistää ajattelemaan, mitä ja miten syö. Tosin kohta ajattelin kaivaa esille rullaluistimet ja aloittaa rullaamisen Kaarinaan menevillä kevyenliikenteen väylillä. Keskustassa asumisen nurjapuoliin kuuluu ehdottomasti se, että ihan pihasta ei voi rullilla lähteä liikkeelle. Pitänee kävellä pieni matka, jotta pääsee vauhdin hurmaan! Luulen, että huomenna korkkaan rullaluistelukauden, kun sitä nyt aloin tässä jo fiilistelemään :D

No, tämmöistä Turussa tänään. Aurinkokin on paistanut koko päivän.

edit//
Ai niin, sain siitä ruotsin muntlig presentationista sitten 4-, joka oli ihan hyvä, kun ottaa huomioon sen, että Taideakatemiassa sain kakkosen. Kiitos Muumimaailman kielikylvyn (ehkä). Sitä mä kysyn myös itseltäni, että miksi on niin vaikeaa puhe-esiintyä? Aina hermostuttaa.

edit2//
Niin, tuohon ruoka-aiheeseen vielä, että täällä on nyt opeteltu syömään ruokia, joista en ole aikaisemmin niin välittänyt. Mansikkarahka - omatekemä erityisesti (ilman kermavaahtoa) - on aika kova sana ja tänään kokkasin kanakastiketta, jossa oli ananasta. Tuo jälkimmäinen ei oikein vielä uppoa, mutta katsotaan, kun olen syönyt sitä kastiketta vielä kolme-neljä päivää. Eikö niin, että kun tekee itse ruokaa aineksista, joista ei oikeen kauheasti pidä, on sen silti oltava hyvää - koska se on omatekemää :D.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...