torstai 3. heinäkuuta 2014

Uusi koti!

Kohta on ensimmäinen viikko takana tässä uudessa kodissa. Paljon ollaan saatu tavaroita paikoilleen, mutta paljon odottaa vielä paikkaansa. Saimme avaimet muuttoviikon tiistaina. Täällä oli pitänyt käydä siivooja siivoamassa, mutta ei kyllä siltä näyttänyt. Tai saattoi olla, että oli imuroinut ja pyyhkinyt lattiat... Illat meni sitten puunatessa, jotta saatiin kriittiset paikat muuttokuntoon.


Päätimme omatoimisesti kunnostaa eteisen komeron, jossa oli ikivanhat repsottavat tapetit. Revimme ne irti ja maalasimme seinät. Nyt kun saisi vielä ne hyllyt paikoilleen, niin moni tavara pääsisi paikoilleen. Väinön huone on ollut tähän mennessä oikeastaan varasto. Raivasimme sinne kyllä sen verran jo tilaa, että lelut saatiin heti oikeisiin paikkoihin. Väinö on nukkunut tämän viikon vielä meidän huoneessa, mutta kun ylimääräiset laatikot ja pussit saadaan hänen huoneestaan pois, siirretään sänky sinne. Vähän hän jo sitä kyseli tänään.


Minun mielestäni Väinö on suhtautunut tähän muutoksen hyvin. Ainakaan vielä ei ole kysellyt takaisin vanhaan kotiin. Onhan täällä tilaa leikkiä ja juosta :).

Eilen sain isännän sohvakaupoille. Olimme jo kerran käyneet katselemassa sohvia, mutta nyt lähdimme ostoaikeissa liikenteeseen. Etsimme "isoa" sohvaa (meillä on nyt Ikean Klippan, joka on kyllä minisohva), mieluiten kulmasohva tai sen tyylinen. Kriteereinä mukavuus ja kiinteät selkätyynyt. Loppujen lopuksi mieluinen sohva löytyikin Maskusta - ensimmäisestä kaupasta. Palvelu oli hyvää ja Väinö sai kaupan päällisiksi robottikellon. Nyt täytyy vain malttaa odottaa sohvan toimitusta! Kuukausi!


Väinö on tykännyt mopata lattiaa kuivalla mopilla sekä innostui myös pyyhkimään pölyjä, kun annoin rätin käteen. Täytynee muistaa nämä jatkossakin ;)

Käsittelyssä oman huoneen ovi.
Koska tämä on vanha talo, on täällä löytynyt kaikennäköisiä yllätyksiä. Ilmeisesti asunnon rempanneet ihmiset eivät ole olleet kovinkaan remonttitaitoisia :D. Olohuoneessa on jo lamput katossa, mutta niihin ei tule sähköä. Keittiössä taas kolmesta lampunkatkaisijasta pitää olla tietyt päällä riippuen mitä lamppua haluaa käyttää. Tämä koskee siis myös työtason lamppuja, joissa on myös oma virtakytkin. Turvaliesi aiheutti sekin päävaivaa. Levyjä ei meinattu saada kuumiksi ollenkaan... hyvä turvaliesi onkin!

Eniten on kyllä ottanut päähän se siivoustaso, mitä täällä oli. Koko ajan huomaan hinkattavaa, mutta kunhan saisi nämä tavarat ensin paikoilleen.

Ja ne keittiön kaapit. Mietin, että miten ne saa edes täyteen, kun niitä on niin paljon, mutta eipä tuottanut ongelmaa. Oli näköjään edellisessä asunnossa aika vetävät kaapit!

Ja kun sain tietää, että saadaan tämä asunto, oli pakkomielteenä saada keittiöön tällainen:


Tämä löytyi Hansasta ihanasta pikkuputiikista tänään. Sanoin myyjälle: "Mä tiesin, että teiltä löytyy tällainen." Siitä kaupasta voisin ostaa vaikka mitä.

1 kommentti:

iku kirjoitti...

Uuuu - I like the bread tin box :)
Onnea uuteen kotiin!

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...