Meillä ei syödä pashaa. Tein pitkänperjantain päivälliselle jälkiruoaksi Marianne-jäädykettä, jonka resepti on perua yläasteen kotitaloustunnilta. Kerran käytetty, vuosia kaapissa lojunut silikoninen muffinsivuokakin sai vihdoin käyttöä. 
Marianne-jäädyke
150 g Marianne-rouhettai
2 munaa
0,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää karamellirouhe muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää erikseen vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäädykevuokaan tai suoraan annoksiksi esim. kertakäyttömukeihin ja pakasta. Ota jäädyke sulamaan 15-30 (pieni-iso) minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa lautaselle.  
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tyttö tuli!
Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...
- 
Arvasin. Korkea kuume sen jo kertoi. Minullakin on enterorokko. Tiistai-iltana tuli ensimmäinen näppylä ja nyt varsinkin kädet ovat todella ...
 - 
Inspiraatio! En ihan tuollaista osaisi tehdä piparkakkutaikinasta, mutta sainpahan siitä inspiraation (prkl, kun kirjotin tätä niin viim...
 - 
Eipä osattu arvata, että enterorokko on jälleen meillä vierailulla. Väinöllä oli pahannäköinen näppylä + punoitus kädessä - jo toinen (eikä ...
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti