perjantai 22. maaliskuuta 2013

Räkää siellä ja räkää täällä

Räkä valtasi talon tällä kertaa. Väinöllä alkoi ensin flunssa ja me aikuiset tultiin perässä. Eilen oli pakko viedä Väinö hoitoon (oli jo terveempi), jotta saan levätä. Edellisenä päivänä en nimittäin enää jaksanut pysyä pikkumiehen perässä (kiipeilee, kiipeilee, kiipeilee). Onneksi on lähellä ihana ja luotettava tukiverkosto! Vietin koko päivän sängyssä, telkkari päällä ja kirjaa lukien. Pikku hiljaa se kuume sitten siinä nousi. Siistiä, kun lepää niin kuume nousee! Tosin eilinen oli kyllä ainut päivä, kun en aamulla ottanut Buranaa, jotta jaksaisin. Tänään onkin sitten ollut jo paljon parempi päivä. Ehkä keho tarvitsi sen kuumeen palautuakseen.

Kauheinta tässä taudissa on kyllä ollut se, että maku- ja hajuaisti on lähtenyt kokonaan. Tänään tehtiin jauhelihakeittoa ja jauhelihan pureskeleminen ilman makua oli tosi inhottavan tuntuista. Ensimmäisenä mauttomana päivänä söin sämpylää. Silloin oli vain ihanaa, kun se ei maistunut miltään ja samalla hieroi kipeää kurkkua nieltäessä. Suolaisen ja makean tunnen, ehkä tavallaan maistankin.

Taas on muuten menossa joku vaihe. Tai sitten se liittyy sairasteluun, en tiedä. Väinö on koko alku vuoden ollut tosi kiinnostunut syömään itse ja nyt ei. Ei ollenkaan. Ei käy myöskään potalla, vaikka ennen on käynyt ainakin joka aamu. Lelutkaan ei tosiaan kiinnosta, ellei leiki ja innosta. Koko ajan pitää olla menossa ja kiipeilemässä (no tietenkin, kun sellaisen taidon on nyt oppinut). Kirjat onneksi kiinnosta entiseen tapaan.

Alkuvuodesta mulla oli tavoitteena lähitulevaisuudessa viilata muutamia omia lapsiarkikäytäntöjä:

  • päiväunille nukuttaminen (tissi pois...)
  • yöunille nukuttaminen (nyt nukahtaa viereen, kun pinnasänkyyn laittaessa huutaa edelleen kuin palosireeni)
  • imetys?? (milloin lopetan päiväimetyksen)
  • yösyötön lopetus!
  • lisää ulkoiluaikaa muutenkin kuin rattaissa
  • normaaliin ruokaan siirtyminen
Yliviivatuissa olen mielestäni onnistunut. Aika hyvin, vaikkakin tuossa ulkoilussa olisi vielä pientä viilaamista. Ehkä joku säännöllinen ulkoiluaika. Nyt mennään sillä, että koska aika tuntuu menevän törkeän hitaasti tai huomaan, ettei sisätila riitä Väinölle.  Mut joka päivä yritetään kyllä ulkoilla Ja okei, nyt olen nukuttanut viereen, kun Väinö on ollut kipeä. Muuten kyllä nukahtaa yleensä omaan sänkyynsä, vaikkakin joskus vielä protestoi vähän.

Väinö on pian 1 v 2 kk. Tänään listasin paperille, mitä sanoja hän on oppinut sanomaan. Vielä ei ole ihan selkeää puhetta,  mutta kyllä ne sanat silti tunnistaa. Tässä saldo. Melko monta!

äiti, isi, auto, lamppu, leipä, kissa, karhu, kello, banaani (=ba), orava, pappa, Haba, rypäleet (=rypä), pallo, apina (= (a)pa), tippua (=ti)

Lisäksi hän osaa sanoa miten sanoo  karhu (örisee), apina (uu-uu-uu), lammas (bää) ja juna (tuu-tuut).  On ihan käsittämätöntä, että miten hän osaa jo ilmaista itseään muutenkin. Hän ottaa kädestä kiinni, kun haluaa, että menemme vaikka keittiöön. Toissa päivänä hän istui kirja kädessä syliini, otti toisella kädellä kiinni minun kädestäni ja laittoi siihen kirjan. Voiko selkeämpää viestiä olla :). 

Sain muuten vihdoinkin uuden, lopullisen ajokortin postissa. Se näyttää ihan väärennetyltä! Ja se ei ole voimassa kuin 15 vuotta. Sitten pitää jotain uusia kuvia laittaa poliiseille - muistaakseni :).

Kuva täältä.

Mun polkupyörä on ollut koko talven käyttämättömänä pihalla pyörätelineessa. Yhtenä päivänä huomasin, että se näytti tältä. 


Lähetin tästä jo kyselyä, että mahtaako auraustraktori olla kumauttanut kylkeen. Ei nimittäin tule väkivallalla tuollaista jälkeä. Ei ole vielä tullut mitään vastausta sähköpostikyselyyni, joten ensi viikolla  täytyykin sitten soitella TYSsille päin. Eipä muuten ole tullut Ben & Jerryltäkään mitään. Taidankin lähettää sinne heti uuden reklamaation. Saman kuin edellinen.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...