sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vauvauinti

Vauvauinti oli Väinöstä (ja vanhemmista) tosi kivaa! Väinö polskutteli vedessä kuin olisi ennenkin polskutellut. Hän selvästi nautti siitä ja antoi meille hymynkin kesken uinnin. Ensimmäinen kerta oli vielä tutustumista veteen: uittamista vatsallaan, selällään ja sivuttain. Puolen tunnin tunti oli aivan riittävän pitkä sekä Väinölle, että meille. Väinö väsähti 5 minuuttia ennen tunnin loppua. Hienosti jaksoi!  Opettajakin kehui Väinön rohkeutta ja häntä pyydettiin kuukauden päästä kuvattavaan esittelyvideoon :). Hän arvioi, että silloin sukelluskin jo varmaan onnistuu. Oltiin kyllä ylpeitä Väinön vesipelottomuudesta, jaksamisesta sekä uintityylistä.

Oltaisiin haluttu aloittaa uinti jo kuukausi sitten, sillä vaadittu 5 kiloa oli silloin jo mennyt rikki, mutta aloittamiseen vaadittiin kuitenkin 3 kuukauden ikä. Nyt ymmärrän, miksi piti vielä odottaa kuukausi, sillä vauvan kehitys on ollut kuukaudessa aika mieletöntä ja olisihan hän ollut vielä aika pieni rääpäle (pullaposkista huolimatta) uimiseen. Nyt pysyi pääkin hienosti pinnan yläpuolella.

Viime päivät on ollut hieman rankkaa, kun Väinö on narissut ja huutanut paljon, eikä ole oikein malttanut nukahtaa. Päiväunet ovat olleet aika vähissä. Viime yönä jouduttiin ensimmäistä kertaa (onneksi vasta nyt) valvomaan sen takia, kun Väinö ei olisi halunnut nukahtaa uudelleen. Ollaan mietitty, mahtaako rokotuksista vielä olla vaivaa, vai puhkeaako pian ENSIMMÄINEN HAMMAS. Hän tykkää syödä nyrkkejään uudella intensiteetillä. Myös harsoa on kiva syödä. Ja äidin tai isän kättä ja sormia. Melkein koko ajan pitää olla jotain suussa. En kyllä haluaisi, että hampaat ihan vielä puhkeaisivat! Johan sekin sattuu kivasti, kun hän puraisee ikenillään syödessään... Tietysti tuo nyrkkien löytyminen on ollut yksi kehitysvaihe, mutta ne on löytynyt jo viikkoja sitten. No, toivotaan että hammas puhkeaisi pian tai nurina loppuisi ja hammas puhkeaisi vasta vaikka kolmen kuukauden päästä :D.

Ja Väinö sai perjantaina uuden leikkikaverin/tyttöystävän :). En malta odottaa, että päästään katsomaan häntä!

Lisätäänpä pieni kuvasarja :)





 


Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...