perjantai 4. toukokuuta 2012

Koristekurssia

Pääsin viimeinkin sokerimassakoristeiden peruskurssille. Tällä kertaa, ehdimme jopa tekemään koristeita, kun hahmokurssilla taas aika ei meinannut riittää, kun muutama osallistuja kyseli ehkä hieman liikaakin. Opinpas taas lisää niksejä ja perusteita, tutustuin tekniikoihin, joista en ole kuullutkaan ja taiteilin kakunkoristeen. Kakunkoristeen päällimmäisenä ideana ei ollut visuaalisuus, vaan lähinnä irto-osien kokoaminen. Voisi siis olla kauniimpikin ;).

Koriste äitienpäiväkakkuun.

Kukat ja lehdet tehty silikonimuotilla, alustan kuviointi on
saatu aikaiseksi kuviokaulimella. Kukat ja lehdet on viimeistelty
kimalletomuvärillä.

Ruusuyritelmä nr 2. Harjoittelemista riittää!

Muutama perhonen tehty stanssimuotilla.
Nyt tarvitsee enää harjoitella näitä. Oli kuitenkin kivaa, että sain oppia perusjuttuihin, ettei ihan kaikkea tarvitse opetella kantapään kautta.

Varsinaista välineharrastamista tuo kakunkoristeiden teko. Erilaisia silikonimuotteja löytyy vaikka kuinka paljon, eikä ne valitettavasti ole kovinkaan edullisia. Sellaisia en vielä omista yhtään. Tuo gerberamuotti oli kiva, mutta ne oli loppu. Nyt multa löytyy aika perussetti koristeiden tekoon: kukkastanssi, lehtistanssi, muutama muotoilutyökalu, silikonialusta, kirjainstanssit ja kimalletomuväriä. Kimalle teki nuo kukat kummasti eloisiksi. Vielä haluaisin ainakin muutaman kukkamuotin (ehkä silikonisen, jolla saa enemmän 3D-vaikutusta) ja lehtimuotin, muovikaulimen ja oikeastaan kaikkea muutakin tarviketta. Värejäkin voisi olla enemmän. Leivontatarvikkeita saa useasta nettikaupasta, mutta Modernosta on kiva käydä ostamassa senkin takia, että niitä saa hilpailla paikan päällä :).

Hieman jännitti se, miten Väinö pärjää kotona, eli mahtaako tulla nälkä kahden tunnin kurssin aikana. Sen tiesin, että muuten pärjää hyvin isänsä kanssa, mutta se tuttipullosta syöminen... onneksi saavuin kotiin juuri hyvään aikaan ja dramaattisimmalta huudolta vältyttiin.

Väinö sai eilen ensimmäiset pistettävät rokotteet. Ensimmäisen piikin aikaan hän huusi todella kovaa ja itsellekin meinasi nousta kyynel silmäkulmaan, kun harmitti hänen puolesta. Toinen piikki ei aiheuttanut ihan yhtä kovia huutoja ja loppujen lopuksi hän onneksi rauhoittui nopeasti. Kotona hän sitten heräsi kesken päikkäreiden ja huusi todella paljon... ilmeisesti piikityskohdat olivat arat ja onneksi suppo auttoi loppujen lopuksi ja Väinö rauhoittui. Hän nukkuikin sitten 16 tunnin yöunet, heräsi välissä vain syömään. Taisi se huutaminen viedä voimat. Rankkaa, kun toinen ei vielä yhtään ymmärrä, että koko juttu on hänen parhaakseen ja kipu vain tilapäistä.

Huomenna ensimmäiseen vauvauintiin! Jännää!

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...