sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ensimmäinen äitienpäivä

Äitienpäivä! Tänä vuonna minäkin sain viettää sitä. En saanut aamiaista sänkyyn, mutta lahjan sain. Olin jo pari joulua (vai olikohan se viime joulu) sitten toivonut keittiövaakaa lahjaksi, mutta en saanut sitä. Nyt sain sellaisen, ihan yllätyksenä! Se olikin ollut oikein metsästyksen takana ja loppujen lopuksi eräs kauppias oli hakenut sellaisen maahantuojaltaan lauantai-iltapäivän päätteeksi :). Miehet kun on tunnetusti ajoissa näissä lahja-asioissa ;).

Kunpa vielä saisin sellaisen keittiön, missä tälle
olisi hienompi paikka.

Leivoin eilen pullia, enkä vieläkään osaa tehdä niitä pieniä tai normaalikokoisia... Nam, tuli hyviä! Jauhopussin kyljestä löytyy peruskorvapuustiohje.


Kakunkin tein. Siitä piti tulla pieni, mutta ei siitä sitten niin pieni tullutkaan. Pohjasta tuli aika muhkea, joten kakulle tuli korkeuttakin, vaikka oli vain yksi kerros täytettä. Kakun sisusta on tehty mehevästä suklaakakkupohjasta, valkosuklaatäytteestä ja mustikkamarmeladista. Päällä on vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, josta myös koristeet on tehty. Koristeet tein kuluneella viikolla. Kakun viimeistely jäi eilisiltaan ja sainkin sen valmiiksi puoli yhden aikaan yöllä... Myöhäiseksi meni, mutta lopputulos on kyllä aikalailla sellainen kuin olin sen mielessäni kuvitellutkin.



Tuntui hieman tyhmältä kirjoittaa kakun päälle itse "Onnea äiti!", mutta oli pakko päästä kokeilemaan kirjain muotteja. Ja kukkasiin en ollut ihan tyytyväinen. Levy olisi ehkä pitänyt olla ohuempi. Nyt noiden kukkien reunoihin jäi vähän ylimääräistä massaa. Hileenkin lisäsin vanupuikolla, kun ei ollut puhdasta sivellintä. Kävin sitten ostamassa ihan leivontaa varten muutaman siveltimen, jottei sama pääse toistumaan. Mutta kakku oli kyllä hyvää! Ihana, kun Kinuskikissan blogista löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia pohjia ja täytteitä. Ei tarvitse enää tehdä täytekakkuja, joissa on kääretorttupohja ja banaania ja mansikkaa täytteenä. Vaikka onhan sekin ihan hyvää :).

Lähin kukka ok, mutta taustalla hieman heikompia tekeleitä.

Väinökin piirsi minulle äitienpäiväkortin. Väsy tosin yllätti, eikä paperille meinannut tulla mitään ;). Väinö on muuten alkanut tutkimaan maailmaa myös makuaistin avulla.

Äiti, älä viiti kuvata, jooko?

Koske, kokeile, maistele.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

entisvanhanen viisaus: jos pullista tulee isoja (vaikkei haluis), siusta tulee ison talon tai perheen emäntä! kuis mulle kävi? pullat paisui...

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...