keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kesää

Niin siistiä: sain tällä viikolla mielenkiintoisen ja varteenotettavan opinnäytetyöaihe-ehdotuksen. Työ sisältää ongelmanratkaisua - tavallaan :). Hassua, että tuollainen työ on taas edessä. Tällä kertaa se on kyllä TÄYSIN erilainen kuin viimeksi. Taideakatemiassa aiheen pystyi keksimään itse, nyt opinnäytetyö tehdään yleensä jollekin yritykselle tai koululla. Tässäkin tapauksessa saisin tehdä sellaista tutkimustyötä, mikä oikeastikin pitäisi tehdä ja siitä olisi firmalle hyötyä. Ja parasta on se, että se on oikeasti sellaiselta aihealueelta, mikä mua kiinnostaa.

Tänään tuskastelin taas kellonaikojen laskujen kanssa. Töissä pitää kirjata eräiden esiseosten käyttöaika ylös (eli valmistusaika, viimeinen käyttöaika ja sitten se varsinainen käyttöaika). Sanoin työkaverille, että pitäisi olla sellainen laskin, millä voisi laskea noita erotuksia, kun niissä menee aina niin paljon aikaa. Se vastas, että laske Excelillä. Ja niin teinkin. Tein Excelillä kaavakkeen mihin vain syöttää kellonajat ja sitten näkyy suoraan käyttöikä. Pienestä voi tulla iloiseksi :D.

Juhannuksena tuli heitettyä talviturkki Vähäjärveen. Nyt kelpaa ajaa työmatkatkin ilman pipoa XD. Pidin vielä pari viikkoa sitten työmatkoilla ohutta kangaspipoa, jos menin aamuvuoroon tai tulin iltavuorosta kotiin. Erehdyin kertomaan asiasta työkavereilleni ja nyt kun paistaa aurinko ja on lämmintä, niin saan kuittia asiasta.

Uusi pyörä on ollut kyllä unelma. Ennen pyörän ostoa meinasin, että nopealla pyörällä voisi saada 10 minuuttia työmatkasta pois. Ekan viikon aikana mietin, josko haaveilin liikoja. Nyt mietin, josko saisi vielä 10 minuutin lisäksi viisi minuuttia ajasta pois.

Ja hei, ostettiin keittiöorja :D. Tosin se hoitaa vain tiskaamisen. Vaikuttaa ihan pätevältä valinnalta.

Kuva AEG:n sivuilta

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...