sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Heureka!

Saatiin joululahjaksi pääsyliput Heurekaan ja päästiin käyttämään ne vasta viikko sitten. Väinö viihtyi nuhasta huolimatta oikein mukavasti ja jaksoi ilman päikkäreitä yllättävän pitkään. Varsinkin lasten Heureka oli mielenkiintoinen pallopeleineen. Joo, ehkä oli vielä vähän pieni toimimaan itsenäisesti, mutta pääasia oli, että viihtyi. Tätä lisää! Matkaseurana kummitäti.




Varo junaa!

Skitsofoni.

Nämä olivat hieman pelottavia naamareita.

Kuka?

Entä tää?

Tunnistatko?

Kuukävely oli vielä liian jännä kokeiltavaksi. Ehkä ensi kerralla?


Askartelua


Olen haaveillut äitinä ollessa siitä, että jaksaisin askarrella Väinön kanssa mahdollisimman paljon. Nyt ollaan vihdoin päästy siihen ikään, että askartelu onnistuu jo jonkun verran. Puuhelmien liimailu on ollut Väinöstä tosi kivaa. Tänään askarreltiin keittiöleikkeihin synttärikakku.




Minun projektina on ollut tämän viikonlopun jakkara, jonka löysin roskiksen vierestä. Olin miettinyt juuri tällaista jakkaraa eteiseen ja kävi kyllä hyvä tuuri. Jakkara oli tosin ollut ehkä puolipäivää pienessä sateessa, joten pinta oli ehtinyt mennä vähän huonoksi. Päätin maalata jakkaran valkoiseksi (yllätys!). Tämä oli jo helpompi projekti kuin se Väinön sänky. Vielä kolmas kerros ja pitäisi olla hyvä.

Alkutilanne. Taitaa olla Ikeasta tämä.

Kaksi kerrosta maalia. Melkein valmis.

Maalaaminen on kyllä niin kivaa! Tällaiset pienet projektit siis. Vielä pitäisi yhden peilin kehykset hoidella valkoisiksi. Ja jos saadaan lupa, niin aiotaan kyllä maalata jossain vaiheessa nämä olohuoneen kurjan väriset seinätkin. Nythän niissä on kellertävä kuviotapetti, joka on nähnyt jo parhaat päivänsä.

Ja sitten vielä se kirjahylly, pari mattoa ja eteiseen pari säilytyslaatikkoa ja ehkä yhteen ikkunaan verhot (nyt on ruman värinen sälekaihdin, mutta seinässä olisi valmiiksi reiät verhotangolle)... Sitten olisi aika kiva! Tai uusi tv-tasokin olisi kiva, muttei millään tavalla akuutti. Ja joku pieni sohvapöytä tai sivupöytä.

P.S. Parin viikon räkäisen nenän jälkeen Väinölle tuli vihdoin kuume. Jospa flunssa talttuisi vihdoin sillä, eikä enteilisi mitään pahempaa - päiväkodissa kun on ollut sitä entrorokkoa ja vesirokkoa.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...