tiistai 16. syyskuuta 2014

Naapureita

Ollaan pikku hiljaa tutustuttu naapureihin - eritoten lapsiperheeseen, joilla on Väinöä vuoden nuorempi poika. Aluksi on ollut pihalla pientä "kinaa" siitä, saako poika lainata Väinön leluja, mutta ihan viime aikoina leikki on alkanut sujua yhdessä. Päiväkodissakin on ollut teemana ihmissuhdetaidot, joten yhdessä leikkiminen on ollut tehostettua. 

Tänään vierailimme ensimmäistä kertaa naapureiden luona. Väinö meni keittiöön, osoitti ikkunaa ja hihkaisi monta kertaa: "Samanlainen!" En ensin ymmärtänyt. Sitten vilkaisin itsekin ulos ja tajusin, että hän osoittaa ulkona olevaa kirkkoa, joka näkyy meidänkin keittiön ikkunasta. Tietty. 

On kiva, että samasta pihasta löytyy melkein samanikäistä leikkiseuraa, jolla on mukavat vanhemmat. Vanhassa kotitalossa ei lapsia asunut ja naapuritalojen lapset olivat useimmiten eri aikaa ulkona. Aikataulut ei tuntunut kohtaavan. 

Väinön päiväkodissa oli vanhempainilta. Päiväkoti on jälleen kerran yksityistämisuhan alla. Harmi. Vaikka talo on vanha - ja täditkin aika vanhoja - on tunnelma hyvä. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä hoitoon. Väinön lempparitäti on kyllä minunkin suosikkini. Toivottavasti kaupunki päättää jatkaa toimintaa omanaan 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ei se haittaa jos yksityistetään, voi olla hyväkin juttu. Ainut se, että vaihtuuko henkilökunta. Kelakorvausten jälkeen maksu on aika sama. Ota selvää, maksaako Turun kaupunki yksityisen hoidon tukea.

Mukavaa kuulla, että päiväkoti on hyvä vaihtoehto Väinön hoidolle ja että Väinö viihtyy siellä.

Tuo kellotornijuttu kuvaa hyvin lapsen ajattelua. Hän ei ehkä tajua, että kysessä on sama kello, vaikka hän huomaa, että se on samanlainen. -e

Unknown kirjoitti...

Kyllä siinä yksityistämisessä kävisi niin, että henkilökunta vaihtuu ja lapset sijoitetaan muualle... ei kiva siis. Kyllä täällä jotain yksityisen hoidon tukea maksetaan. Mutta otetaan selvää jos on tarvis.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...