perjantai 18. huhtikuuta 2014

Laivalla




Irti arjesta! Arkea kun ei aina vain jaksaisi.


Tehtiin siis picnic-risteily. Turusta lähdettiin Viking Amorellalla ja Ahvenanmaalla vaihdettiin Viking Graceen. Grace tietysti kiinnosti, kun on niin uusi laiva. Olihan se hieno ja sisustus 2000-lukumainen, mutta ei mitenkään niin hehkeä, mitä olin siitä kuullut. Ravintoloita oli kyllä tosi paljon ja lapsille kolme leikkipaikkaa: teineille oma "peliluola", pienille lapsille oma peuhumesta pallomereineen ja lisäksi vielä yksi, jossa oli sekä pienille lapsille puuhastelua että isommille konsolipelejä. Kivaa oli se, että noista leikkipaikoista (lukuunottamatta teinien peliluolaa) oli suora ikkunayhteys viereiseen ravintolaan. Gracen pallomeri oli ihan hienon näköinen, muttei kovinkaan turvallinen pienimmille kiipeileville lapsille. Amorellan perinteinen pallomeri oli taas turvallisemman oloinen, eikä vanhempienkaan tarvinnut katsoa niin paljon lapsen perään (eli seistä koko ajan ihan vieressä).


Amorellalla. Väinö kiipeili
noita verkkoja pitkin...

Amorellalla.

Gracen pallomeri.

Grace.


Grace.

Grace.

Ja pitihän sitä pelata piiiitkästä aikaa.
Lapsena olin tuossa tosi hyvä.


Risteilyä lapsen kanssa

Näin lapsiperheellisenä oli risteilynäkökulma ensimmäistä kertaa erilainen. Pääpiste oli leikkimisellä ja lapsille järjestetyllä ohjelmalla. Ville Viikinki, "Kissa", oli Väinöstä tosi mielenkiintoinen ja hän halusi nähdä sen koko ajan. Ensimmäisellä kerralla Villen kanssa leikittiin Sutsisatsia ja Pää-olkapää-peppu-polvet-leikkiä ja niitä Väinö olisi sen kanssa halunnut enemmänkin leikkiä. Halaamaan ei ensin uskaltanut mennä ollenkaan. Tulomatkalla jonotettiin sitten halijonossa ja kun tultiin ihan lähelle, piti kuitenkin päästä äidin syliin. Ilme oli kauhistunut, kun Ville Viikinki halasi. Ehkä Ville oli liian iso.

Väinö onneksi malttoi nukkua päiväunetkin laivan vaihdoin jälkeen. Kun odoteltiin Ahvenanmaan terminaalissa Graceen pääsyä, nähtiin kuinka laivaan lastattiin autoja. Se jos mikä oli Väinön mieleen! Sen jälkeen se uni sitten tulikin.

Sutsisatsi satsaa.


Ihka ensimmäinen "kasvo"maalaus käteen.


Juuri heränneenä.

Ruokailu

Varattiin matka niin, että ruokailu buffeessa kuului hintaan. Viimeistään nyt olen vakuuttunut siitä, etten ole buffetti-ihminen. Laivalla oli Samba-teema ja buffettikin brasilialaistyylinen. En pidä kylmistä alkuruuista. Erikoiset lihapullat yms. eivät myöskään oikein kiinnostanut. Kyllä sieltä aina jotain syötävää kuitenkin löytyy, mutta jälkiruokapöytä on sitten se, missä minä käyn santsaamassa. Tällä kertaa lämpimän ruoan erikoisuutena oli pöytiin miekassa tarjottava härän liha. Se oli herkullista!

Ihmetyttää myös se, että miksi lasten pöydässä pitää olla pääosin epäterveellisinä pidettyjä ruokia. Tuleeko meidänkin lapsesta se, joka aina ravintolassa haluaa nakkeja ja pitsaa ja lihapullia? Kasviksina tarjottiin kurkkua, tomaattia ja vesimeloonia. Miksei lasten pöydässä voi olla esimerkiksi kalaa? Ja monipuolisemmin kasviksia. Tiedän, lapset syö mielellään juuri noita. Ja saahan ne ottaa sieltä aikuisten pöydästäkin. Väinölle kasattiin kuitenkin lounas lastenpöydästä (lähinnä siksi, että hän oli todella nälkäinen ja aikuisten tarjoiluihin oli jonot) ja halusi hän sitten maistaa meidänkin lautasilta ruokaa. Hän halusi minulta muun muassa salaattia :).

Mitäköhän sitten?

Väinö oli koko reissun ajan todella reipas poika. Ihanaa, kun ei ollut kiukuttelua juuri ollenkaan! Hän on kerran aikasemmin ollut 8-kuisena laivalla, joten tuskin muistaa siitä mitään. Laivailu on selvästi hänen mieleensä!

EggBowl

Maanantaina kisataan seuran järjestämässä EggBowl-kisassa koko päivä. Katsotaan mihin rahkeet riittää naisten sarjassa. Kisakartta näytti aikamoiselta! Meitä naisosallistujia on neljä. Avoimessa, juniori- ja masters-sarjoissa on yhteensä 89 pelaajaa, joten viskettä riittää.

Meillä on aktiivisten naispelaajien kesken ollut tapana kisailla kerran kuukaudessa. Huhtikuun kisat heitettiin viime viikon tiistaina ja "pienten" pistelaskuongelmien jälkeen olin jaetulla ensimmäisellä sijalla. Toisaalta olin yksinään voittaja, sillä toisella saman verran heittäneellä oli virhe pistekortissa ja siitä saa kaksi pistettä rangaistusta. MUTTA koska nämä eivät ole mitkään viralliset kisat, niin eipä tuo haittaa. Ei me sille mitään rankkupisteitä haluttu antaa :). Olin kuitenkin omaan suoritukseeni tyytyväinen ja se riittää minulle! Vaikka olihan se hienoa, että heitin ensimmäistä kertaa paremmin kuin yksi kisakaveri, jonka kanssa ollaan monesti oltu todella tasaisia.

Peukut pystyyn, että pärjätään molemmat isännän kanssa!
Hyvää pääsiäispaussia kaikille (kahdelle viralliselle) lukijoilleni!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, että oli mukava reissu! Hyvää pääsiäistä ja onnea peliin! toivoo epävirallinen lukija - e-

Kohtuullinen kirjoitti...

:D kisaamaan en vielä lähde, mutta oli mukavaa käydä harjoittelemassa. Sä pärjäät kyllä varmasti!

Unknown kirjoitti...

Voit Jonna sitten viimeistään loppukesästä tulla meijän naisten kuukausikisoihin. Voin taata, että seura on tosi leppoisaa ja ilmapiiri kannustavaa :)

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...