sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Siivousurakka

Pesänrakennusvietti?
Pahin siivous-/raivausurakasta on nyt ohi. Ensin siivottiin vaatehuone ja järjesteltiin vähän makuuhuonetta niin, että sinne mahtui hoitopöytä (joka myös koottiin). Jotta vaatehuoneesta ylimääräiset säilytettävät tavarat saatiin mahtumaan kellariin, raivattiin sinnekin tilaa tänään. Tiesin, että siellä on monta laatikkoa, joissa lukee "rojua" ja se oli muutenkin jo pidemmän aikaa alitajunnassa myllännyt siivousprojekti. Nyt on osa rojuista heitetty roskiin ja osa laitettu opiskelijoille kiertoon. En jaksa enää kantaa turhaa tavaraa mukanani, joita en ole vuosiin edes muistanut omistavani. Lisäksi joitakin käyttämättömiä elektroniikkalaitteita (esim. vhs-soitin) on menossa Ekotorille kiertoon. Turhaa niitä on varastossa pitää, kun tietää, ettei niille enää täällä ole käyttöä, eikä juuri uudelleenmyyntiarvoakaan ole.

Yhden "aarrelaatikon" sisällöstä oli pakko ottaa kuva.


Siis apua, mitä ihminen säästää! 2 x TUTTIKORVIKSET! Lisa-pinssi (ilman sitä taustaa tietty), mitaleita joistain kisoista (aina kakkonen). Ja toi norsu: se on jostain kengistä, jotka on ollut mulla joskus ekalla luokalla! Kyseinen aarreloota sisälsi myös pienen kourallisen Ruotsin rahaa. Löysin myös vanhan matkapäiväkirjan Meksikon-matkalta vuodelta 1994. Oli melko huvittavaa luettavaa. Sen mukaan KFC:stä saa kaikennäköistä kanasta tehtyä moskaa ja äitin ostamat bikinit oli kaameat (sanottiin niitä kyllä riukupöksyiksi :D). Reissulla ei tainnut muutenkaan maistua meksikolainen ruoka, sillä ilmeisen usein käytiin syömässä joko KFC:ssä ("Iskä kävi hakemassa TAAS kanaa") tai Mäkissä tai vastaavassa pikaruokapaikassa. Kirjoittamisen laadusta kertoo se, että käytiin retkellä Chichen Itzassa maya-pyramideillä, enkä ollut kirjoittanut muuta kuin että ne oli hienoja...

Mitenköhän osaisi minimoida tuollaisen pikkukrääsän keräämisen tulevaisuudessa? Osa koulupapereistakin odottaa vielä jatkokäsittelyä. Olen kyllä tosi helpottunut, että saatiin tuo urakka tehtyä, sillä isännälläkin alkaa huomenna jälleen koulu, eikä se ole enää auttamassa laatikoiden kanssa. Loppu ajan voinkin sitten keskittyä kaikkeen muuhun siivoukseen :D ja käsitöihin, lukemiseen ja ulkoiluun.

Tuli muuten vähän talvi meillekin:


Tänään oli ensimmäistä kertaa tänä talvena yli -10 astetta.

Keho alkaa kaivata jo kunnon liikuntaa. Enhän ole syksyn työmatkapyöräilyn jälkeen harrastanut juurikaan liikuntaa. Välillä olen käynyt kävelyllä ja äitiysjoogassa. Kävelyvauhti ei kyllä enää ole huimaa, mutta on sekin parempi kuin vaihtoehtoinen sohvalla löhöäminen (kyllä mä sitäkin teen - paljon...). Näin yksi yö unta, että olin menossa tuohon viereiseen Caribian kylpylään kuntosalille, mutta jostain syystä kuntosalin tilalla oli tavallinen uima-allas, joten menin uimaan ja kun sain tarpeekseni uinnista, lähdin sauvakävellen kotiin. Selkäkivutkin lievittyvät aina sen jälkeen, kun olen muistanut venytellä. Onneksi tämä isomahaisuus on vain tilapäinen olotila ja pääsin jo "pian" liikkumaan hieman helpommin.

2 kommenttia:

iku kirjoitti...

:D Ihania aarteita! Kyllä vähintään yks krääsälaatikko pitää säilyttää, vaikka tilaa aina jostain viekin. Ja ainekirjoitusvihot ainakin koulu"kirjoista".

Kaisa kirjoitti...

No jäi vielä hieman krääsääkiin, kuten yksi My little pony :D.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...