torstai 5. tammikuuta 2012

Äippälomalla

Tätähän se äitiyslomalla olo on: valvotaan pitkään ja nukutaan pitkään ja ei tehdä mitään... Haluaisin kyllä mennä aikaisin nukkumaan, mutta unirytmi on hieman lipsahtanut siihen suuntaan, ettei uni tule tarpeeksi aikaisin. Ja koska haluan nukkua ainakin kahdeksan tunnin unet, tulee sitten nukuttuakin pidempään. Toisaalta, sehän on myös minun etuoikeus (ja velvollisuus) vielä nämä seuraavat viikot :D.

Luulin, että tässä vaiheessa mahani olisi jo tosi iso. Onhan se iso ja olo on kömpelö, mutta luulin silti, että maha olisi vielä isompi. Kai se on sitten juuri sen kokoinen kuin pitääkin :).

Alkuloma on mennyt oikeastaan tilkkutäkin tekemisessä. Olin unelmoinut jo ennen raskautta, että jos joskus saan lapsen, niin teen sille lattialle tilkkutäkin, jolla se voi sitten pötkötellä. Nyt tilkkutäkki alkaa olla jo viimeisiä tikkauksia ja huolitteluja vaille valmis. Kun olin saanut päälikankaan valmiiksi ja asettelin vuoren väliin, luulin että täkistä tulee täkin sijaan tilkkutatami, niin paksulta se näytti. Nyt kun tikkaukset on melkein tehty, niin on kyllä peiton paksuuskin tiivistynyt sellaiseksi, että kai sitä voi täkiksi sanoa. Tässä projektissa on saanut heti alkujaan heittää perfektionismin syrjään ja tyytyä siihen, mitä tulee. En ole nimittäin koskaan tehnyt tilkkutäkkiä, vaikkakin viimeksi 90-luvulla ala-asteella taisin jonkinmoisen tilkkutyön tehdä. Olisikohan ollut tyyny.

Käytiin tänään taas huonekalukaupoilla. Täytämme isännän kanssa nyt tammikuussa kumpikin 30 vuotta ja sen kunniaksi hemmottelemme itseämme uudella sängyllä (kiitos äidille ideasta ja lahjasta!). Iskussa oli mukavat -40% alennukset, joten uskon ainakin, että saimme myymäläpäällikön johdolla itsellemme sopivan vaihtoehdon - ehkä siis hieman paremmankin kuin aluksi olin haaveillut. Olimme pohtineet jopa ihan "oikean" sängyn ostamista joustinpatjoineen, mutta päädyttiin lopulta siihen vaihtoehtoon, että runkopatja- tai jenkkisänky meille tulee. Myyjä avarsi ajatusmaailmaani kertomalla, että jos jämäkän sängyn haluaa, niin jenkkisänkyä ei kannata ostaa. Näinhän se on. Miksipä en ole ennen tuota tajunnut, vaikka viimeiset viisi vuotta olen nukkunut jenkkisängyssä ja pehmeähän se on. Liiankin pehmeä. Eli täällä olisi pian yksi ylimääräinen superpehmeä jenkkisänky roskalavalle menossa, ellei joku sellaista halua itselleen täältä hakea.

Ja olihan sänkyostoksilla pakko testata myös ne Tempur-sängyt... Oih, jos sellaiseen olisi joskus varaa!

1 kommentti:

Kohtuullinen kirjoitti...

Mekin päädyttiin loppusyksystä runkosänkyyn. Itsekin tykkään kovemmasta sängystä ja jenkit ei tosiaan semmoisia ole. Hyviä unia! :)

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...