lauantai 27. maaliskuuta 2010

Soppakoulu

Sain viimeinkin keskustelua aikaiseksi luokkakavereiden kanssa aiheessa uusavuttomat naiset. Miehillä on asevelvollisuus, joten minkä takia naisilla ei olisi sitten "soppakoulu"velvollisuutta? Jos Suomeen tulisi sota, iso osa (nuorista) nykynaisista olisi avuttomia osallistumaan suurkeittiö-, ompelu- ja ensiapuhommiin. Eikö olisikin kelvollista, että naisille opettaisiin näitä perustaitoja. Ihan niin kuin elämänkin kannalta. Ja tietysti tämä voisi olla vaihtoehto myös miehille, jotka eivät halua käydä armeijaa.

Kuten luokkakaverini ilmaisi, että armeija on paikka, jossa aseenkäsittelytaitojen lisäksi pojista tulee miehiä, miksei tämä voisi olla mahdollista naisillekin. Naisellisille naisille :).

Ja mitä tulee tasa-arvoon. Ei ole lainkaan tasa-arvoista, että vain miehillä on asevelvollisuus. Eikä ole sovinistista, jos naiset koulutettaisiin niin sanottuihin naisten hommiin. Jos naisten velvollisuus on kantaa lapsia 9 kk, niin tänä päivänä se ei enää olekaan yhtä todennäköistä kuin ennen.

Keskustelussa tuli myös ilmi, että jos naiset olisivat vaikka kuusi kuukautta jossain soppakoulussa, niin se saattaisi päättäjien mielestä olla huonoksi sille, että naiset miehien lisäksi olisivat poissa työ-/opiskeluelämästä. Ehkäpä soppakoulun voisi sitten suorittaa jollakin erilaisella systeemillä.

No joo. Tällaisia pohdittiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joo, joo, myös miehet ovat pois työelämästä armeijan takia ja parhaat ramppaavat kertausharjoituksissa vuosi vuoden jälkeen ja saavat itsenäisyyspäivänä prenikoita. kannatetaan kaikille pakollista yhteiskuntapalvelusta joko kriisitilanteiden varalle tai vain yleissivistyksen vuoksi, kyllä jokaisen nappi pitää osata ommella, jos se irtoaa ja perunat kuoria, jos riisi ja makaroni loppuu kaupasta...ettei tartte nälkäänsä vain ohralientä litkiä, kaurapuuro on pitemmän päälle parempi ja edullisempi vaihtoehto...hyvä te! eikun aloitetta eduskuntaan!

Kohtuullinen kirjoitti...

Hmm. Eli periaatteessa kaikkien pitäisi opiskella suurtalouskokeiksi? Kuulostaa aavistuksen vanhanaikaiselta niinkuin nykyään Suomen armeijakin on, että siinä mielessä toki. Napit opetellaan ompeleen jo ala-asteella ym. ompelusjuttuja harjoitellaan, eri asia on, muistaako niitä enää myöhemmin. Eli silloin naistenkin tarttis käydä näitä kertaamassa. Kyllä mä kannatan miesten ja naisten kouluttamista ihan muihin hommiin kuin armeijaan tai "soppakouluun", se olis nykyaikaa.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...