tiistai 13. lokakuuta 2009

Syyslomaa ja lukemista

Syysloma.

Tänä vuonna en ollut loman tarpeessa, kuten viime vuonna tässä vaiheessa syksyä. Silloin vaivasi melkoinen opiskelumotivaation puute, nyt on kaikki kohdillaan. Ainut syy, miksi loma on tervetullut, on se, että nyt on aikaa lukemiseen. Ensi viikolla on taas kaksi tenttiä.

Syksyn aikana on tähän mennessä ollut suurimmaksi osaksi mielenkiintoisia kursseja, jotka muistuttavat siitä, että olen tosiaan oikealla alalla (hoen tätä aina, mutta olen siitä edelleen todella onnellinen). Yksi kurssi on ollut keskivertoa kuivempi ja toinen todella turha. Sähkötekniikan kurssi on melkein pelkästään fysiikan kertausta viime vuodelta. Kurssissa ei ole tenttiä vaan arvosana määräytyy läsnäolon ja tehtävien perusteella. Meitä on tunnilla kaksi vuosikurssia eikä kukaan tunnu kuuntelevan. Opettaja ei tarkasta tehtäviä (ne kyllä käydään tunnilla läpi), koska hän ei ehdi, joten hänelle voi periaatteessa palauttaa mitä tahansa soopaa. Loman jälkeen tunnit ovat 4 x 45 minuuttia joten tuskaa tulee olemaan nykyisen opetustyylin mukaisesti.

Syksy tuntuu mukavalta ja kylmältä. Ajattelen ja suunnittelen tosi paljon tulevaisuutta, vaikka en ihan täysin tiedäkään, mitä siltä odottaisi. Haaveilu tuntuu ihanalta. Välillä haaveilen siitä, että olisi pidempi aika vapaata ja hieman ylimääräistä rahaa ja pääsisi hetkeksi pois täältä jonnekin kauas vain lekottelemaan ja näkemään muunlaista elämää maailmalla. Toisinaan haluaisin jo kaiken mistä haaveilen pitkällä tähtäimellä. Vaikka onhan tässäkin hetkessä oikein mukava olla. Onnellinen olo.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...