perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kukkia ja aurinkoa ja vapaapäivä!

Ostin aurinkoisen kevätpäivän kunniaksi muutaman viherkasvin. Haluaisin ehkä vielä pari lisää tuohon ikkunalaudalle. Pian siihen voi varmaan jo kasveja laittaa. Talvella siinä kuolee kaikki (ainakin viime talvena onnistuin tappamaan ison osan vanhoista viherkasveistani ikkunalaudalla), kun ikkunasta vetää ja alla paahtaa lämpöpatteri.



Tuolle peikonlehdelle toivoisin ensin sellaista mukavaa, isompaa keraamista ruukkua ja myöskin pitkää ikää ja paljon kasvua. Jotenkin tuli sellainen olo, että sen kuuluu olla tuossa lattialla keittiön oviaukon vieressä. Mulla ei ole missään kukkia lattialla. Nyt on.

Hah. Kuinka teillä ladataan puhelimen akkua? Mulla pitää ladata näin:

Itse asiassa tuo pistoke pitää laittaa joka kerta eri tavalla, mutta jotenkin noin epämääräisesti. Parasta on se, että välillä se muka alkaa ladata akkua, kun pistokkeen vetää pois pistorasiasta tai noille päillä koskee pistorasiassa olevaa ruuvia... Taitaa olla hieman kosketushäiriöitä tuossa. Pieni dilemma: laturi pitäisi siis uusia, toisaalta myös puhelimen akku, koska se ei kestä enää kovinkaan montaa päivää. Toisaalta taas nykyisten puhelimien elinkaari ei ole kovinkaan pitkä, joten munkin puhelin alkaa olla reilun kahden vuoden vanhana jo eläkeiässään, eli se kumminkin leviää kohta. Eli: kannattaako hankkia uutta laturia ja akkua, jos puhelin ehkä mahdollisesti kohta menee kumminkin epäkuntoon? En tiedä. Ehkä laturin voisi ensihätään hankkia (ellei se sitten maksa saman verran kuin uusi puhelin...). On hieman inhottavaa, ettei tiedä, saako puhelimen ladattua vai ei. Tuo pistokkeen asetteleminen pistorasiaan alkaa lähennellä jo jotain avaruusfysiikkaa. :D.

Kävin tänään ostamassa uusia varaosia polkupyörään. Pyörä sai uuden jalan (entinen oli murtunut/poikki), uuden soittokellon (vanha oli saanut muutaman osuman, eikä enää toiminut) ja lisäksi uuden pyörämittarin (edellisestä hajosi tietokone). Vielä pitäisi saada uusi lamppu - jokin pieni - sillä tämän hetkinen on insinöörimäisesti kiinnitetty pyörään jeesus- eli jesse- eli ilmastointiteipillä. Hyvin pysyy :D. Kun osat saa vaihdettua, pyörän pestyä ja tarvittavat osat rasvattua ja kiristettyä, niin johan on taas mukavaa painella pitkin Turun teitä. Varsinkin kun lumi on sulanut ja tiet puhdistettu kivistä. Ja kuukauden päästä alkaa taas kesätreeni, eli 2 x 11,5 kilometrin lenkit Raisioon viisi kertaa viikossa.

2 kommenttia:

iku kirjoitti...

tuli mieleen, et oothan kokeillut myös muuta latauspistettä siis pistorasiaa -tuo sibicort on pikkkkasen vanha, ettei siinä vaan pulma...

Pähkäilee täällä pyörän kanssa-pitäis vaihtaa uuret kumit ja kiristellä sitä sun tätä eli täyshuolto. Huolto maksaa maltaita, mut kaipa se on vietävä, tekis mieli jo fillaroida töihin...ku täälläkin jo asfaltti näkyvissä.

Kaisa kirjoitti...

Sibicort on ainut, missä tuo laturi toimii :D. Ei onnistu tuo taiteileminen seinässä oleviin pistorasioihin ollenkaan. Ja toinen jatkojohto ei anna vapauksia tuollaiseen.

Käyn varmaan ens viikolla hakemassa sen uuden laturin. Se ei haittaa, jos niitä on yksi ylimääräinen, kun ne hukkuu aina.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...