maanantai 20. huhtikuuta 2009

Kesätyö ja harjoittelu

Kävin tänään kirjoittamassa sekä harjoittelu- että työsopimukset Raisiolla. Aloitan työt kahden viikon päästä harjoittelijana ja olen kaksi viikkoa ruokapalkalla. Vaihtoehtona olisi ollut se, että olisin mennyt vasta sitten, kun minulle maksetaan palkka rahana, joka olisi tarkoittanut pikaopettelemista. Koska saan toukokuulta kuitenkin opintotuen päätin, että opettelen mieluummin vastuullisen hommani kunnolla ja elän niin kuin nämä muutkin kuukaudet - säästöillä (jotka uhkaavat loppua). Haluan myös antaa itsestäni sellaisen kuvan, että olen ahkera. Ja se kyllä olenkin, vaikka siskoni saattaa olla asiasta eri mieltä xd. Lomailuunkin jää viikko aikaa heinäkuussa!

Ainoa loma, mitä nyt kaipaan on henkinen loma näistä koulutöistä. Onneksi ne loppuvat ihan pian! Enää muutama rutistus tentteihin ja sitten raatamaan margariinien äärelle. Uskomatonta, että koulu on jo ihan pian puolessa välissä. Aika menee ihan älyttömän nopeasti. Tänä vuonna - tai oikeastaan keväänä - ollaan vasta päästy aihealueellisesti sinne, mitä oikeasti tulemme tulevaisuudessa tarvitsemaan. Erityisesti olen ollut kiinnostunut elintarvikekemiasta, jonka avulla olen ymmärtänyt, miksi esimerkiksi leipä ruskistuu uunissa. Tämä on mielenkiintoista ja sitä, miksi lopulta valitsin elintarviketekniikan biotekniikan sijaan. Tätä lisää ♥ !

Tuntuu kummalliselta, että pitäisi jo pikku hiljaa muka tietää, mihin haluaa työelämässä suuntautua ja millaisia töitä haluaa tulevaisuudessa tehdä. Minulla ei ole siitä aavistustakaan, vaikka ajatuksia kyllä on. Tuntuu, että oma käsitys yritysmaailmasta on loppujen lopuksi edelleen erittäin suppea, enkä tiedä, mitä kaikkea voisin työkseni tehdä. Ehkäpä sekin selviää pikku hiljaa, kun opinnoissa edetään. Toinen juttu, mistä tehtaanjohtajakin tänään jo puhui, on opinnäytetyö ja sen aihe. Sitä pitäisi jo ensi vuonna alkaa miettiä ja tiedän, että Raisiolta saattaisi löytyä siihen aihe . En vain tiedä, haluanko myydä sieluni margariinitehtaalle. Tämän koulutuksen opinnäytetyöt ovat "hieman" eri luokkaa kuin aikaisemman koulutuksen. Yleensä meidän opinnäytetyöt tehdään jollekin yritykselle.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...