perjantai 6. helmikuuta 2009

Opiskelua ja unia

Olen päässyt taas takaisin opiskelun makuun. Ainakin luulen niin :D. Kurssit ovat vaihtuneet tasaisesti ja nyt ne eroavat toisistaan mukavasti ja opettajatkin ovat keskenään aika erilaisia. Vaihtelu virkistää!

Tällä hetkellä viikot täyttävät seuraavat oppiaineet:
  • Lämpötekniikka

  • Elintarviketuotannon trendit

  • Bioprosessit

  • Hygienian laboratoriotyöt

  • Tietotekniikka (Exceliä väännetään edelleen, mutta pian päästään Access-hommiin)

  • Matematiikka

  • Fysiikka

  • Elintarvikekemia (PBL)


Edellä mainituista bioprosessi-kurssi on osoittautunut yllättävästi erityisen mielenkiintoiseksi. Opettajalla on tapana antaa meidänkin miettiä asioita, tosin meidän vuosikurssin opiskelijat ovat aika laiskoja sanomaan mitään mielipiteitä ääneen. Eli usein itse tulee höpöteltyä arvauksia tunnilla.

Labratöistä joutuu taas kirjoittamaan selkkareita ja elintarviketekniikan virikkeistä raportteja ja tänään paljastui, että se kurssi sisältää muutenkin (ehkä vähän liikaakin) kotitehtäviä. Tuntuu, ettei aika jaksa riittää kaikkeen. Tai riittää, mutta haluaisin, että olisi muutakin elämää eikä tarvitsisi koko ajan murehtia keskeneräisiä tai tekemättömiä koulutehtäviä. Päälle tietysti matikan ja fysiikan laskut.

Lisäksi joku ihana lukujärjestysten laatija on keksinyt, että meillä on koko kevään ympätty viiden päivän opiskelut neljään päivään. Yleensä vapaapäivä on tiistai tai keskiviikko ja muut päivät keskimäärin 8-tuntisia. Ensi maanantaina on vaatimaton 12-tunnin koulupäivä, joka sisältää myös yhden tentin. Onneksi kunnon eväät auttaa jaksamaan. Ja kahvi.

Olen yrittänyt tutkiskella omaa nukkumistani. Tänä vuonna minun ei ole kertaakaan tarvinnut odottaa unta vängyssä pyörien, mikä oli ongelmana ennen joulua. Silloin saattoi hyvinkin kulua 2-3 tuntia, että tuli uni. Toisaalta myös aamuisin tappelen silmieni kanssa, jotta ne aukeisivat. Mutta ehkä myös nukun hieman lyhyempiä unia. Sisänsä ristiriitaista, että jos nukun 9-tunnin yöunet, olen pirteä ja jaksan koko päivän hyvin, mutta sitten en saakaan illalla kunnolla unta. Eli tuntuu, että vuorokausirytmi on hieman liian lyhyt minulle. Nyt olen nukkunut noin 7-8 -tunnin yöunia ja tuntuu, ettei se ihan riitä täyttämään energiavarastoja koko päiväksi, mutta bonuksena tulee uni hyvin illalla. Jännä huomata tällaisia vaikutuksia, varsinkin kun joskus on ollut enemmänkin unen kanssa ongelmia. Nyt niitä ei onneksi ole :D.

Huomenna olisi tarkoitus käydä päivän reissulla Himoksella kokeilemassa lumilautailua! Jiihaa!

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...