lauantai 26. heinäkuuta 2008

Uneton Turussa

Torstain ja perjantain välisenä yönä oli viimeinen yövuoro tällä viikolla ja eilen ihan mieletön ilma. Enhän mä malttanut nukkua niin kaunista päivää ohi ja niinpä sainkin palautettua vuorokausirytmin yllättävän helpolla. Kävin aamulla vähän kaupungilla ja ensimmäistä kertaa kävin Turun italialaisessa jäätelöbaarissa. Voitteko kuvitella, että JÄÄTELÖBAARIN ulkopuolella odotti kymmenkunta ihmistä viisi minuuttia ennen aukeamista, jotta he pääsisivät jätksille. Siinä oli enemmän aikuisia jonossa kuin mummoja aamulla pankin edessä. Päätin sitten itsekin jäädä joukon jatkoksi, kun kerran jäätelöt oli yhtä muhkeasti esillä kuin Italiassa ja Ranskassa. Hyvää jäätelöähän siellä oli, muttei se kyllä italialaista ollut. Liian suomalainen konsistenssi. Italialainen ja ranskalainen jäätelö on kevyempää, vähän löysempää ja muistuttaa enemmän sorbettia. Esimerkiksi tämän kuvan annoksessa oli suklaa-, vadelma- ja sitruunajäätelöä ja ette voi edes kuvitella, kuinka suklaalta suklaa maistui, kuinka oikean vadelman makuista vadelma oli ja kuinka ihanan raikas sitruunajäätelö oli. Etelässä käytetään selvästi oikeita raaka-aineita. Tai sitten pirun paljon parempia esansseja. Iskä tykkäisi.

No eilinen päivä jatkui rannalla löhöillen. Kävin ekaa kertaa Uittamon uimarannalla ja sehän oli ihan kiva paikka. Uimaan en jaksanut mennä. Illalla kävin vielä katsomassa (vihdoin ja viimein) Sinkkuelämää-elokuvan. Siinä olikin sitten päivä jo pulkassa. Olin vähän ennen kymmentä kotona ja mietin, mitä vielä tekisin, kunnes tajusin, että ehkä olisi aika mennä nukkumaan... Ja hyvin nukuttikin :).

Yövuorossa on ikävä se, että päivät menevät nukkuessa ja mitään ylimääräistä ei jaksa tehdä. Ikävää on myös se, että juuri kuin rytmiin tottuu, niin viikko on lopuillaan. Ehkä juuri sen takia oli helppo valvoa vähän pidempään. Onneksi on enää yksi yövuoro jäljellä. Aika menee niin nopeasti! Töitä on enää viisi viikkoa jäljellä ja teatterin treenitkin alkaa parin viikon päästä! Ensi viikolla pitäisi mennä taas luovuttamaan verta.

Huomasinpas, että tuosta tylsästä yöstä oli jäänyt tekstiä julkaisematta. Olin vahingossa copy pastennut yhden html-koodin tekstin pätkän päälle. Onneksi oli käsinkirjoitettu luonnos vielä jäljellä :).

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...