sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus ja uudet äänet

Juhannusta vietettiin jälleen kerran Honkilahdella Eurassa. Tällä kertaa oltiin kuitenkin vain yksi yö ja se oli kyllä ihan riittävä. Väinö oli kohtelias ja nukahti yöunille jo puoli kahdeksalta, joten osasin itsekin nauttia loppuillasta ilman suurempaa stressiä Väinön nukkumisesta. Oli ihanaa saada omaa aikaa kavereiden kanssa. Juhannuspäivänä Väinö tajusi, että myös ilman huolia voi huutaa. Ja lujaa. Huutolaulu on jatkunut myös kotona. Sen mukana on tullut muitakin uudenlaisia ääntelyitä. Mahtoikohan samanikäinen Iida-tyttö innoittaa Väinön tähän miehiseen ilmaisutapaan ;) ?

Korvaa kutitti.

Juhannusmaisemia.

Juhannusmaisemia 2.

Söpöliinit!
Hankimme uuden kameran. Itse kaipasin tietenkin parempilaatuisia kuvia, mutta myös syväterävyyttä kuviin. Pokkarimme oli muutenkin jo huono, sillä usein keskelle kuvaa tuli sininen viiva.  Halusimme simppelin eli edullisen järjestelmäkameran. Päädyimme Canonin EOS 1100D -järjestelmäkameraan ja ensi vaikutelma on ollut hyvä. Nyt täytyisi vielä verestää muistoja, miten järjestelmäkameraa käytetään, miten aukot ja valotukset vaikuttavat kuvan onnistuvuuteen. Joskus niitä nimittäin tuli opeteltua, mutta siitä on tosi monta vuotta aikaa. Nyt tuli lähinnä räpsittyä automaatilla. Jos siihen tyytyy, niin ei olisi kannattanut järkkäriä ostaa :).

Isäntä on hörähtänyt chileihin. Niinpä tänä kesänä parvekkeella kasvaa neljä erilaista ja  chililajiketta viime vuoden yhden peruslajikkeen sijaan. Ne ovat jo komean kokoisia! Laitoin myös lehtisalaattia ja basilikaa, mutta tänä vuonna tomaatti sai jäädä pois. Viime kesänä ei tullut syötyä juuri yhtään itsekasvatettua (tai kaupasta ostettua) tomaattia, sillä raskaudesta johtuen tomaattia ei tehnyt yhtään mieli.

Salaattia koko kesäksi. Näitä vähän tuli. Ei ollut hajuakaan,
miten se lehtensä kasvattaa. 

Basilikaa.

Bolivian Rainbow. Väriä vaihtava koristechili.

Starfish, Champion ja Aji Cristal -lajikkeet 22.5.2012.

Samat kuukautta myöhemmin, eli tänään 24.6.2012.

Starfishin paksu varsi ja suuren suuri lehti.

Championin kukka.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...