sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syksy on saapunut Turkuun

Kesän aikana parvekkeella on kasvanut chilejä, pieniä tomaatteja, basilikaa ja korianteria. Täytyy sanoi ettei tän vuoden sadon käyttö ole ollut kovinkaan kummoista. Tomaateista osan olen syönyt, mutta osa on jäänyt syömättäkin, sillä ei ole tehnyt mieli tomaattia juuri ollenkaan. Ajatus niiden syömisestä on tuntunut melkein vastenmieliseltä, mutta nyt taas tauon jälkeen voisin kuvitella syöväni niitä. Chilit on kerätty ja odottavat käyttöä. Muutama ollaan jo testattukin ja tarpeeksi tulisia tuli jälleen. Basilikat ja korianteria jäivät myös liki käyttämättä. Oli silti taas kiva seurata, kuinka siemestä kasvoi eri kasveja :).


Ensimmäinen mustasilmäinen susannakin ilmestyi köynnökseen.


Ja keittiö sai uuden verhon. Kuva ei ole kyllä parhain. Isäntä sanoi, että tuo on talvinen verho, kun tuo kuviointi tuo mieleen talventörröttäjät.


Inssi on varattu vajaa parin viikon päähän. Huh. Sitä ennen on vielä muutama ajotunti jäljellä. Uskon, että se menee ihan hyvin. Peukut pystyyn!

Syyskuun alettua alkoi jälleen neulominen. Nyt on syksyn ensimmäiset pitkät sukat menossa Novitan Nalle-langasta, päivänkakkara värityksellä. Ostin sitä jo kesällä pari lankakerää, kun se oli niin kivan väristä, mutta kesällä ei huvittanut neuloa. Seuraavaksi luultavasti vuorossa neulebolero.

En ole kummemmin syksyihminen, mutta kyllä on taas ihana syksyn tuoksu ulkona. Yhtenä päivänä tajusin, että talvena tuli tehtyä useita kävelylenkkejä pakkasella, mutta kesän auringon paisteessa ei juuri ollenkaan. Täytyy alkaa taas ulkoilemaan enemmän.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...