keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

Kuuma on. Ainut paikka, missä on kiva olla näinä helteisinä päivinä, on työpaikan ohjaamo. Onneksi ei ole töissä kauhean kiirus, sillä silloin kun on, joutuu paiskimaan 25 kilon säkkejä pyttyihin tilassa, jossa on yli 30 astetta lämmintä. Muuten saa sitten oleskella ohjaamossa. Olen ottanut itselleni nyt työperiaatteeksi sen, että teen esiseospuolella mahdollisimman vähän turhaa, mutta sen verran kuitenkin, että seuraavan vuorolaisen on kiva tulla töihin. Kotona on kuitenkin koko ajan yli 30 astetta. Eli ollako ulkona vai sisällä? Nukkumisesta ei oikein meinaa tulla mitään. Mutta nyt ei saisi liikaa valittaa, kun on kerrankin aurinkoa ja lämpöä kesällä! Toivottavasti ensi viikolla (lomaviikko!) on aurinkoista myös. Pyöräilyreissu odottaa.

Basilikoissa oli toukkia, mutta nyt ne on pois - onneksi. Paprikat leikkasin kokonaan pois, kun ei niihin tullut mitään kukkia ja ne vain varjosti tomaatteja. Kokonaiset neljä olen pongannut! Isoimmat on jo läpimitaltaan hurjat 2 cm. Ne taiskin olla kirsikkatomaatteja.

Ostamani siemenpussin kyljessä oli kutakuinkin samanlainen kuva:

https://www.viherpeukalot.fi/

Todellisuus on hieman erilainen :D Pitäiskö karsia lehtiä pois? Vai kasvatankohan niitä liian isossa ruukussa?


Olen parina vuotena koristanut parvekettani myös mustasilmäsusannalla, mutta tänä vuonna en jaksanut kasvattaa alusta asti itse ja torilta ei löytynyt sopivaa. Niinpä ostin kesäpäivänhattuja muutaman. Toinen meinasi kyllä viime viikonlopun helteissä kuolla kokonaan, mutta sain sen onneksi hieman virkoamaan. Kivan näköinen kukka!

2 kommenttia:

Kohtuullinen kirjoitti...

Kyllä olikin kuumaa joo. Oli hassua herätä aamulla 7 aikaan ja mittari näytti ulkona jo 24 tai enemmän..sisällä jotain 27-30 välillä. Naapuri nukkui muutaman yön ulkona teltassa. :D Nyt onkin jo viileämpää, mutta onneks kuitenkin oikein kesäistä.

Kaisa kirjoitti...

Niinpä. Mulla meni nukkumiset ihan ohi muutamana yönä, kun meillä oli sisällä yli 30 astetta. Nyt ollaan pidetty makkarin ikkunaa iltaisin (ja tänään päiväläkin) kokonaan auki ja on saatu huonelämpötila viilentymään kivasti.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...