maanantai 28. joulukuuta 2009

Piparkakkutalo vol 2.0

Tein toisen piparkakkutalon, joka päätynee Hollolan kautta Lahden Kelan henkilökunnalle.


Tuo malli on mukautettu Kannustalojen Ainolasta. Palasten kokoamiseen ja koristeluun meni 4,5 h, mutta siinä välissä leivoin kyllä pari pullapitkoakin.

Joulupukki toi tänä vuonna toivottuja lahjoja. Vanha alumiininen 4-kupin Bialetti sai rinnalle kahden hengen cappuccino-hetkiä varten 6-kupin ruostumattomasta teräksestä valmistetun Bialetti Venuksen. Tuon alumiinisen Mocan muotoilu on kyllä kivempi, mutta kaveri kertoi, että siitä irtoaa pikku hiljaa sitä alumiinia, niin päätettiin sitten toivoa tuollaista terveellisempää vaihtoehtoa.


Pukki toi myös mahdolliseen tulevaan kolmenkympin kriisiin rikkaimurin, jonka pakettiin hän oli kuitenkin ensin unohtanut laittaa laturin. Onneksi laturi kuitenkin löytyi.


Koko joulu saatiin nauttia ihanasta lumisesta ilmasta, mutta tänään sataa vettä ja lämmintäkin on pari astetta. Onneksi käytiin eilen vielä pulkkamäessä Hirvensalossa. Käytiin Lahessakin tsekkaamassa lapsuuden jyrkät pulkkamäet, mutta liukureiden kanssa ei viitsinyt laskea moneen kertaan. Lunta oli melko paljon ja ylösnouseminen oli raskasta. Kyllä sitä on kersana jaksanut.

Mulla ollut ennen joulua monena päivänä aikamoinen pääsärky. Vois luulla, että niillä joilla on migreeni, on samantyylistä kipua. Onneksi kotona oli vielä akupunktioneuloja jäljellä ja sain pienen aku-hoidon. On se ainakin hieman tehonnut.


Tekisi mieli tehdä kuluneesta vuodesta pieni mukava lista, mutta kun mietin vuotta 2009, en siitä kauheasti listattavaa löydä. Kaipa ne tärkeimmät asiat ovat liittyneet rakkauteen ja siihen, mitä olen itsestäni oppinut lisää. Jotenkin sitä on kuvitellut tuntevansa itsensä, mutta silti tulee eteen asioita ja olotiloja, jotka ovat itselle täysin uusia. Voin sanoa, että olen kasvanut viime vuoden aikana hyvinkin paljon, mutta vielä on kasvua edessä (ainakin siinä määrin, mitä jouluherkuttelu on aiheuttanut painolle :D).

Ensi vuodelle toivon kaikkein eniten sitä, että saatais uusi asunto pian ja ettei menisi hermot yhtä nopeasti kuin nykyään menee :D.

Lopuksi vielä sulo eli Otto ♥


2 kommenttia:

Kohtuullinen kirjoitti...

Miksi ihmeessä Kelan henkilökunta saa tuollaisen komistuksen? Miksen minä? :) Tosi upee!

Kiva, että olet oppinut jotain uutta taas itsestäs ja ehkä elämästä, mutta ihan pienenä piikkinä, että eikös se kuulu asiaan? :D Olis se kauheeta, jos 80-100 vuotta täällä porskuttais, eikä mitään oppis. Tai no..mä en ole oppinut itsestäni paljoakaan, kun ei ole sellaisia ehtinyt miettiin, mutta lapsenhoidosta sitäkin enemmän. Ehkä tulevana vuonna ehdin taas vähän keskittyä itsetutkiskeluunkin.

Ihanaa uutta vuotta!

Kaisa kirjoitti...

Kela saa sen, koska iskä ja äiti ei halunnu sitä keskenään tuhota (kun meijän lapsien piti se syödä jo jouluna, mutta ei ehditty), niin sitten en halunnu sitä etää tuoda takaisinkaan koska täälläkin on vielä yksi talo syömättä. Niin sitten se menee iskän työpaikalle eli Kelaan. Iskä on Kelan setä :D.

Hyvää uutta vuotta myös Jonna ja teijän muu perhe!

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...