torstai 20. kesäkuuta 2013

Perusasioita by Väinö

Väinö on tässä alkukesän aikana oppinut vihdoin syömään itse lusikalla ja haarukalla oikein. Aikaisemmin lusikka meni väärin päin suuhun ja kaikki ruoka meni yleensä jo pöydälle. Nyt se menee oikein päin ja haarukan Väinö osaa tökkäistä vaikka lihapullaan. Ranskalaiset (joskus saa niitäkin) hän osaa jo dipata ketsuppiin (joo... sitä pitää olla, kun pullo on pöydällä).

Pannaria!

Lounas parvekkeella.

Maitoa.
Vielä kun saisi Väinön juomaan mukista ilman pelleilyjä. Hän osaa siitä jo juoda, mutta aina liruttaa juomat lattialle tai pöydälle. Puuh. Pikkuhiljaa. Kun vain muistaisi :) (tänäänkin unohtui, vaikka olin ajatellut, että mukin sille annan).

Väinö on oppinut avaamaan vetoketjun ja yrittää kovasti myös pukea itse. Pukeminen ei kyllä onnistu. Joskun menee lippis päähän oikein, mutta useimmiten ei :). Eilen lounaan jälkeen hän oli niin väsynyt ja valmis unille, että yritti pukea itse sukat jalkaan, kun minä vielä pakkailin tavaroita töihin lähtöä varten.




Väinö keksi myös, miten suihkepullosta tulee vettä. Voi sitä naurun määrää, kun hän suihkii parvekkeella itsensä päälle. Ja ilmeen kera tietysti.


Maanantaina koin kauhun hetket, kun Väinö putosi pää edellä vessanpöntöltä. Olin suihkuttelemassa kylpyhuoneessa kuivausrummun kondensaattoria puhtaaksi (vai mikä lie), kun Väinö kiipesi pöntön päälle. Annoin sen leikkiä siinä, kun hän yritti vetää (painaa) vessaa. Olinhan itse ihan vieressä vahtimassa. Yhtäkkiä hän kuitenkin horjahti ja ennen kuin ehdin mitään tehdä, hän oli päällänsä lattialla. Onneksi meillä on muovimatto kylpyhuoneessa, pehmensi edes vähän! Voi sitä huutoa! Nenästäkin tuli hieman verta ja se säikäytti aluksi tosi paljon. Onneksi ei käynyt kuitenkaan pientä mustelmaa kummempaa. Ja onneksi pihalle tuli roska-auto ja mieli piristyi.

Nouseva kuhmu ja mustelma.

Roska-auto!
Väinö keksi myös lankapuhelimen.


Ja rakastaa piirtämistä!




Joskus on ihanaa nukkua kainaloittain. Vielä kun voi.


Väinön puhekin on kehittynyt paljon. Puolikkaita sanoja tulee jonkin verran, kuten ambu. Ambulanssi. Ja sehän "sanoo" piii piii. Bugi tarkoittanee kiviä.

Minä aloitin tällä viikolla työt. Duunarin hommaa elintarviketehtaassa. Kunnolla työn äärelle päästiin vasta tänään, kun pääraaka-aineen tuleminen kesti ja kesti. Tänä iltana varmaan vilisee kurkkuviipaleet silmissä, kun silmät ummistaa.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...