keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tutteja ja tuttipulloja

On ihmeellistä tuo pojan kasvu ja kehitys! Ensinnäkin: kilo per kuukausi ei taida riittää painon nousuun. Ensi viikolla on neuvola ja veikkaan, että 7 kg taitaa olla silloin jo rikki. 1,5 kg kuukaudessa lisää :D. Mutta eipähän Väinö kovinkaan "yli"pönäkältä näytä. Ja on tosiaan massansa kerryttänyt pelkästään rintaruokinnalla. Maitoa siis riittää. Nyt kyllä aloitettiin tuttipulloharjoittelut ihan sen takia, että hänet voi viedä välillä hoitoon tai mä voin välillä lähteä vaikka pitkälle pyörälenkille eikä tarvitse pelätä, että se vain huutaa kotona ruokaa. Tuttipulloruokkiminen oli ensimmäisen kuukauden aikana hänelle ihan ok, mutta nyt ei enää. Eilen kävin hakemassa oikein hitech-tuttipullon :). Treenattiin sillä tänään  pumpatun maidon kera, ja kyllä se näytti vähän enemmän kelpaavan kuin aikaisemmat. Ostin samalla viidennen (erilaisen) ja viimeisen tutin. Jos tämä ei kelpaa, niin sitten luovutan tutin syötön opettamisessa. Lähinnä haluaisin opettaa tutin käyttöä sen takia, että illalla unen saanti ei olisi niin paljoa minusta kiinni, sillä selvästi Väinö kaipaa imemistä nukahtaessaan. Pikkusormea hän tosiaan suostuu imemään, mutta ei sekään ole mielestäni pidemmän päälle kovin hyvä juttu. Miten tuttiin saisikaan liitettyä meidän hajut ja maut?

Ufo-tutti

Kuvat: Lastentarvike

Toivottavasti saavutamme jotain tuloksia. Tuo tuttipullokin vaikuttaa siltä, että vauvan pitää tehdä siinä edes jonkinlainen työ saadakseen maitoa. Ettei sitten käy niin, että tuttipullo kelpaa ja rinta ei. Huh, on tämä kasvatus kyllä aikamoista, kun ei voi yhtään tietää miten lapsi käyttäytyy ja mihin se käyttäytyminen johtaa. Olen kyllä oppinut olemaan hyvin nöyränä. Edelleenkin olemme muutamia kertoja käyttäneet kestovaippoja, mutta ei niin kokonaisvaltaisesti, kun olin joskus ajattellut.

Väinön kehitys on ollut taas huimaa. Viikon aikana hän on yhtäkkiä alkanut huomioimaan ympäristöään aivan eritavalla kuin ennen. Parasta on "istua" äidin tai isän sylissä ja katsella maailmaa, mutta lattiallakin hän tykkää katsella muun muassa pehmokirjaa, mikä ei vähän aikaa sitten kiinnostanut ollenkaan. Sitä hän myös yrittää kurotella ja kosketella, ja onkin jo saanut hyvän tuntuman kirjasta.


Sainpas kiinni!

Selkälihastreenitkin ovat sujuneet kivasti. Yhtenä iltana Trials evolution -peli innosti häntä kovasti. Tässä menee taas pieleen ajatus sellaisesta kasvatuksesta, ettei pienelle opeteta telkkarin katsomista... oma moka tämä. Täytyy ryhdistäytyä :)



Olen hämmästynyt myös siitä, että Väinö osaa yöllä pyytää viereen nukkumaan. Hän siis inahtaa hereille, eikä rauhoitu ennen kuin ottaa viereen, muttei halua kuitenkaan syödä. Se on jotenkin hellyyttävää. Normaalisti hän nukkuu kehdossa jo melkein koko yön, mutta yleensä aamuyöstä hän nukkuu minun vieressäni. Kohta voisi hankkia jo pinnasängynkin, ja laittaa sen niin, että se on "sivuvaununa" sängylle. Näin Väinö voisi nukkua vierellä ja minullakin olisi tilaa nukkua :). Nyt olen ajatellut, että pienessä kehdossa nukkuminen toisi hänelle turvallisuuden tunnetta, mutta ehkä tuo viereen haluaminen viestittää siitä, että vieressä on turvallisempi olo nukkua. Ja onhan se ihanaa, kun hän nukkuu vieressä. Tilaa  on kuiten vähän, sillä täytyy pitää turvaväli isäntään tai reunaan. Ja koska Väinö osaa jo nyt möyriä sivuttain, ehkä olisi hyvä, jos hänellä olisi turvallisempi paikka nukkua meidän vieressä.

Tämän kertainen teksti tutteineen ja nukkumisjärjestelyineen kuulostaa siltä, että haluisin työntää Väinön pois sylistäni ja vierestäni. Sitä se ei tietenkään ole. Yritämme kuitenkin toimia tasapuolisina vanhempina ja antaa toisillemme myös omaa aikaa. Haluaisin myös pitää itseni selväjärkisenä sillä, että saisin nukkua hyvin silloin kun saan nukkua ;). Onneksi väsymystä jaksaa sillä, että Väinö on ihana ja aurinkoinen poika. ja isäntä on ymmärtäväinen, hellivä ja lapsenhoitoon osaaottava puoliso. Taidamme hymyillä ja nauraa koko perhe joka päivä enemmän kuin koskaan!

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...