keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Ei mennyt ihan niin kuin piti

Osallistuin ensimmäisen kerran elämässäni polttareihin viime viikonloppuna. Oli hauskaa, mutta perjantaiyönä jouduin kaverin kanssa todistamaan hieman epämiellyttävää tapahtumaa. Näimme ja kuulimme puolen korttelin päästä, kuinka mies löi toisen miehen katukivetykseen. Näimme kylläkin vain tappelun lopun. Paikalla oli ehtinyt jo aiemmin tyttö, joka soitti juuri hätäkeskukseen, kun saavuimme kohdalle. Eräs autokuski oli nähnyt pahoinpitelijän menevän läheiseen taloon ja kurkkivan ikkunasta lopputapahtumaa. Tyhmä. Taisi jäädä kiinni omasta kotoaan.

Kuva maassa makaavasta verisestä miehestä oli verkkokalvolla vielä nukkumaan mennessä. Enpä ole pienen elämäni aikana vielä vastaavaa joutunut näkemään.

Mun kesätyöaikeet meni puihin. Täysin. Vielä vuosi sitten suunnittelin, että tekisin viimeisen 4 viikon harjoittelun ulkomailla toukokuussa. Suunnitelma sortui rahapoliittisiin ongelmiin. Tammikuussa juttelin tehtaanjohtajan kanssa, että josko saisin toukokuuksi jonkun palkattoman harjoittelupaikan margariinitehtaalta toimihenkilöpuolelta. Asetin itse harjoittelulle tavoitteeksi, että tutustuisin prosessin ulkopuolisiin työtehtäviin, eli niihin, jotka ovat hyvin kytköksissä prosessiin, mutta jotka eivät tee sitä likaisinta hommaa: tuotekehitys, tuotantosuunnittelua, laadunvalvontaa yms. Yli kuukausi siten lähetin aiheesta sähköpostia, eikä vastausta kuulunut. Viime viikolla lähetin uuden sähköpostin ja kyselin mahdollisuuksiani uudelleen. Vastaus tuli samana päivänä: sori, etten ole vastannut ja nyt ei oo mahdollista edes palkattomaan harjoitteluun. OLISIKO TÄMÄN VOINUT VASTATA HETI KUUKAUSI SITTEN!? Mulla olisi ollut oikeasti aikaa etsiä itselleni tavoitteiden mukainen harjoittelupaikka, nyt ei enää. Lisäksi työt alkavat vasta kesäkuussa. Tosin luokkakaverille oli soitettu, että tulisiko hän töihin jo vapun jälkeen. Ja kuka siis kysyi niitä töitä toukokuuksi? Mä. Harmittaa tosi paljon. No, pääsen siskolle apuriksi testailemaan lasten taitoja ja näpyttelemään SPSS:ään (ehkä?) tuloksia. Sainhan siitä kurssista vitosen, joten taitoa siihen pitäisi olla - ainakin jollain tasolla.

Onneksi (tai toivottavasti, koska en ole ottanut asiaa vielä loppuun asti selvää) saan harjoittelupisteet kesäduunista, niin ei valmistuminen sitten myöhästy niitten muutamien hassujen pisteiden takia. Tosin opinnäytetyöstäkin kyselin, muttei se mies sitten mitään mulle siihen vastannut. Mä luulen, ettei se ole edes vaivautunut kyselemään keneltäkään yhtään mitään. Motivaation mennä töihin: 0.

En tiiä mikä huono karma on nyt päällä mun elämässä. Eilen kone sammuili itestään pariin otteeseen ja tajusin, ettei mun koneen tuuletin toimi ollenkaan. Pienen kiukuttelun jälkeen Lauri otti ohjat käsiin ja loppujen lopuksi saatiin sitten yhteistoimin puhdistettua tuuletin yli kahden vuoden pölyistä. Just sunnuntaina imuroin tuulettimen, mutta taisin saada aikaan vain sen, että tuulettimen kotelon reunoille kertyneet pölypallot liikkuivat möntiksi lapojen väliin. Joka tapauksessa, nyt kone pyörii kuin uusi eikä edes lämpene yhtä nopeasti kuin ennen. Suosittelen tuulettimen ajoittaista puhdistamista!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos vinkistä, olen jo kauan ollut huolissani koneeni kuumenemisesta ja laitellut sen alle korokkeita...niin, että dysoni vaan töihin ja sitten kirjoittamaan.

Kaisa kirjoitti...

Dysonin lisäksi on hyvä olla pari haka- tai nuppineulaa. Mun pölypallerot oli niin isoi, ettei ne pelkästään imurilla mahtunu säleikön läpi.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...