torstai 10. syyskuuta 2009

Samsung vs Nokia


Ai niin, ostin uuden puhelimen. Tai tilasin, sillä netistä sen sai melkolailla halvemmalla. Olin koko kesän etsinyt uutta Nokiaan, mutten löytänyt mieluisaa. Vaihdan siis merkkiä Samsungiin. Nykyisin on muuten muotia, että puhelinliittymäliikkeissä puhelimet on hinnoiteltu idioottimaisesti. Esimerkiksi, jos olet DNA:n asiakas, voit tehdä liittymään 24 kuukauden sopimuksen ja saat puhelimen noin 50 euroa halvemmalla. Se ei siis ole kytkypuhelin, vain liittymää ei voi vaihtaa. Tai voi, mutta sitten pitää ottaa uusi numerokin. Ja sitten on tietysti ne kytkypuhelimet, mutta niiden hintoja en halunnut edes katsoa.

Tein tänään koulussa aika mielenkiintoisen huomion. Meidän vuosikurssin opiskelijat ovat aika hiljaisia, eikä tunnilla kovinkaan moni ole äänessä - jos ei omia jutusteluja oteta huomioon. Meillä on kaksi miesopettajaa, jotka kumpikin yrittää saada tuntiensa aikana edes jotain keskustelua aikaiseksi. He kyselevät ja joskus joku vastaa (aika useasti minä tai muutama muu opiskelukaveri). Tänään huomasin sellaisen piirteen heissä molemmissa, että kun joku opiskelija ottaa kantaa tai sanoo jotain - yleensä tämä tulee esiin, jos opettaja ei ole kysynyt mitään vaan oppilas puhuu oma-alotteisesti - niin opettaja vastaa siihen lähes aina hyökkäävästi takaisin. Tänään toinen opettajista vastasi useasti suoraan sanoen jopa vittuillen. Eikä se yleensä riitä. Tavaksi on näköjään tullut myös se, että opettaja ottaa asian hetken päästä tai seuraavalla tunnilla uudelleen esille. Mitä luulette, kannustaako tämä jo ennestään hiljaisia opiskelijoita sanomaan mielipiteitä tai omia näkemyksiään tai oikeita/vääriä vastauksia yleisesti luokassa. Ei taida. Minäpä taidan jutella tästä asiasta jonkun kanssa. Aikuisia tässä ollaan kaikki. Toiset enemmän, toiset vähemmän.

Antibiootit alkavat pikkuhiljaa parantamaan vointia! Kävelin tänään melkein kolme tuntia kaupungilla, eikä keuhkoihin sattunut paljon yhtään.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...