maanantai 9. toukokuuta 2005

Lisää ongelmia

Meillä on vieraileva opettaja Islannista, jonka kanssa tehdään kompositio-harjoituksia. Hän antoi tänään aivan loistavan tehtävän, jota mä aion tulevaisuudessa käyttää.

Ensin piti tehdä 15 liikkeen fraasi, jonka jälkeen jokainen 15 liikeestä piti analysoida tilallisesti, ajallisesti, tasollisesti ja energian käytön suhteen. Analysoinnin asteikko oli paljon/vähän/siltä väliltä. Siis hieman helpommin: koska kurssi on englanniksi, käytimme määreitä BIG/MEDIUM/LOW. Analysoinnin jälkeen toinen ihminen laittoi jokaisen B/M/L:n perään uuden määreen (siis samat) ja ensimmäinen fraasi piti tehdä näillä uusilla liikelaaduilla. Hitsi se oli vaikeaa, mutta antoisaa. Tosin siinä taas huomasin sen, etten pystynyt sen 10 minuutin työstämisen aikana taaskaan nähdä kolikon kolmatta puolta. Jotenkin sitä tyytyi ensimmäiseen ratkaisuun ja jälkeen päin tajusin, että mahdollisuuksia oli vaikka kuinka paljon. Olisi ollut mielenkiintoista työstää liikefraasia vielä uudelleen ja katsoa, miten pääsee irti ensimmäisistä päätöksistä.

Tää harjoitus oli juuri sellainen, mitä mä olen kaivannut. Tää auttaa myös työstämään omasta materiaalista sellaista, joka ei ehkä olekaan niin omaa, vaikka on.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...