lauantai 5. tammikuuta 2013

Pälpätystä

Väinö on kova juttelemaan väinön kieltä. Valitettavasti en osaa kirjoittaa sitä, mutta se kuulostaa ihan puheelta, ei tosin suomelta. Eilen hän oppi tekemään kielellä kitalakea vasten "maiskutusta", tänään suhisemaan. Eilinen oppi oli siis pohjustusta tämän päivän oppimiselle.

Väinön ensimmäinen sana oli tosiaan Haba ja sen jälkeen myös äiti on tullut useamman kerran suusta. Tänään hän selvästi haki huomiota sillä, että sanoi äiti. Viime yönä hän puhui unissan, huokaisi syvään ja sanoi auto. Kerran aikaisemminkin on käynyt samalla tavalla, silloin sanana äiti :).

Väinön sairastellessa annoin hänelle yöllä extra-annoksen maitoa. Nyt Väinö on terve ja olisi tarkoitus se kuuluisa keskiyönsyöttö hoitaa pois. Viime yönä hän huusi kaksi tuntia ja 15 minuuttia tissin perään. En antanut ja lopulta hän nukahti viereeni. Tuntuu puuduttavalta, kun tietää, että antamalla tissiä, hän olisi viidessä minuutissa takaisin omassa sängyssään. Joka postauksessa tätä samaa vain jauhan...

Tuntuu, että tässä lapsiarjessa ja omissa käytönnöissä olisi niin paljon viilattavaa, mutta en tiedä, käynkö niiden asioiden kimppuun vai annanko ajan hoitaa ne pois. Viilauslistalla on tällä hetkellä liukuvalla toteutusajalla AINAKIN nämä:

  • päiväunille nukuttaminen (tissi pois...)
  • yöunille nukuttaminen (nyt nukahtaa viereen, kun pinnasänkyyn laittaessa huutaa edelleen kuin palosireeni)
  • imetys?? (milloin lopetan päiväimetyksen)
  • yösyötön lopetus!
  • lisää ulkoiluaikaa muutenkin kuin rattaissa
  • normaaliin ruokaan siirtyminen.
Onhan näissäkin jo työsarkaa.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Imetyksen lopettamisesta.. voit kokeilla Tommeeetippeen tutti pulloa joka n rinnan mallinen ja syöttää siitä vaikka velliä tai lypsettyä maitoa ensiksi ja sitten lisätä nannin tmas määrää jotta poiku tottuu siihen.. meillä ainakin on käynyt ihan rinnasta tuo tuttipullo erittäin luonnollinen on.. ajatteli on vain jos kiinnosaa:)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos neuvosta. Meillä imetys loppuikin sitten seinään. Hyvä se. Ei ole herralle nimittäin mikään tuttipulloa eikä korvikekaan kelvannut. Meillä oli kans kokeilussa sellainen pullo mikä muistutti rintaa. Ei kelvannut :). Nyt Väinö juo tavallista maitoa jo jonkin verran. Enemmänkin voisi juoda.

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...