perjantai 30. marraskuuta 2012

Hiontaa

Tänään taas, kun taistelun jälkeen sain Väinön vihdoin päiväunille mietin, miten helppo nukutuskeino tissi on. Ja tänäänkin se taistelu oli sitä, että yritin saada Väinön rauhoittumaan edes tissille... 

Mutta. Nyt Väinö on jo 10 kuukautta ja tässä on pyörinyt mielessä, että pikku hiljaa voisin yrittää vähentää päiväimetystä. Samalla pitäisi sitten panostaa myös tuohon nukuttamiseen eritavalla. Nyt on selvästi eroahdistusta nukutuksen aikana. Pitäisi laatia järkevä suunnitelma imetyskertojen vähentämiseen ja pysyä siinä. Annanko maidon sitten ruoan kanssa vai yritänkö ennen päiväunia antaa nokkamukista? Korvaanko ensin vain yhden syötön vai kaikki kerralla? Jonkun aikaa on vielä aloituksen ajankohtaa siirrettävä, sillä Väinölle puskee jälleen kaksi hammasta ylös ja sen myötä hän on ollut aika kiukkuinen viime aikoina. Huh, mikäli hampaat puhkeavat tässä 3-4 neljän päivän sisällä, ne ovat kuukauden sisällä neljäs ja viides hammas, jotka tulevat. Melkoista vauhtia!

Väinö ei ole sellaista tyyppiä, että mielellään nukahtaisi vaunuihin, mutta viime päivinä siitäkin on ollut ihan hyviä tuloksia. Olisi kiva nukuttaa Väinöä ulkona, mutta - itsekäs kun hieman olen - jos lähden vaunulenkille ja hän nukahtaa vaunuihin, täytyisi ulkoilla melkein koko aika ja siinä sitten menee se oma aika (joka, on melkoisen arvokasta minulle tällä hetkellä). 

Näitä nukutus- ja rintamaitovieroitusjuttuja on hyvä pohtia etukäteen. Luulen, että liika kokeileminen ilman suunnitelmaa vain hämmentää lasta enemmän. Katsotaan mitä keksitään. Jotenkin on vain pää ihan tyhjä näiden tärkeiden asioiden suhteen.

Väinö oppi tänään uuden "muuvin". Hän tykkää olla seisoa meidän sängyllä pinnasänkyä vasten. Pinnasängyn toisessa päässä on peili ja hän keksi, että siitä voi kurkkia tai olla kurkkimatta. Samalla syntyi räppäriliike :) Sivuttainen pään keinuttaminen.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...