sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Bombay curry

Me rakastamme intialaista ruokaa. Turkulainen Delhi Darbar on yksi suosikki ravintoloistamme. Siksipä ajattelimme, että nämä maut haluamme opettaa myös Väinölle.
Syntyi

Vauvan Bombay Curry

Riisiä
Porkkanaa
Marinoimatonta kanaa
Sipulia
Valkosipulia
Tomaattimurskaa

Kookosmaitoa
Kurkumaa
Jauhettua korianteria
(Tomaattipyrettä)

(ei ole suhteita, kun en oikein mitannut)

Keitin noita ensimmäisiä aineksia kattilassa aika pitkään. Soseutin valmiin keitoksen karkeaksi sauvasekoittimella ja lisäsin kookosmaitoa ja pikkuisen mausteita. Tomaattimurskaa oli tosi vähän, joten lisäsin vielä vähän pyrettä. Myös kookosmaitoa jäi meidän ruoasta liian vähän, joten soseesta tuli aika tahmeaa, jota pitää vähän notkistaa vedellä lämmitettäessä. Mutta maistuu Väinölle tosi hyvin!


Onneksi Väinölle on tähän  mennessä maistunut kaikki ruoka. Sormiruokaa ollaan nyt annettu vähemmän aterinoina, sillä se määrä, mitä niistä menee suuhun, ei riittäisi täyttämään tuon touhottajan vaatimaa energiamäärää. Nyt harjoitellaan "einesten" syöntiä, sillä ollaan lähdössä puolentoista viikon päästä Tukholmaan. Helpointa lienee ottaa steriloidut herkut mukaan :).

Aikuisten Bombay curryn ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...