maanantai 7. marraskuuta 2011

Äitiysavustus

Tänään tuli pakettikortti ja haettiin postista SE. Nimittäin äitiyspakkaus! Paljon oli saatu mahtumaan vaatteita ja muita vauvatavaroita yhteen "pieneen" pakettiin. Ja oli kyllä kerrassaan kivanoloisia vaatteita, vaikkakin aika isoja kaikki. Luulen kuitenkin, että ne tulevat kovaan käyttöön. Kuosit olivat hauskoja ja neutraaleja, muutenkin värimaailma oli mun mieleen. Ajattelin, että muutamia vaatteita voisi hieman duunata ja painaa niihin jotain kivoja kuvia. Varsinkin pienimmät vaatteet olivat ihan valkoisia.


Toisaalta pidän tuollaisista neutraaleista ja maanläheisistä väreistä, mutta myös ihanista retrokuoseista, mitä löytyy kaupoista.

Lindexista löysin myös ihania vaatteita, tosin ne ovat vielä siellä kaupassa. Taidan olla potkupukufani, sillä ne kiinnittävät useimmiten huomioni.

(piti laittaa tähän myös toinen kuva, mutta se olisi saattanut paljastaa lapsen todennäköisen sukupuolen... :D saatte tietää sen vasta sitten ensi vuoden puolella!)

Pian täytyy varmaan käydä kalusteostoksilla, että saa vaatteille paikan. Ja edelleen: mitään vaatteita en ole vielä tohtinut ostaa. Isännällä sellainen ei varmaan ole edes käynyt mielessä, vaikka olen välillä raahannutkin sen pikkuvaatteiden hyllyjen väliin.

Ajattelimme ottaa kestovaippahaasteen vastaan ja ainakin kokeilla, miten ne soveltuvat meidän arkeen. Ostin jo muutaman vaipan lastenkirppikseltä ja tuossa pakkauksessakin tuli kaksi pientä mukana. Olisihan se kiva, jos pystyisi säästämään luontoa vastineeksi auton ostosta :). Sitä paitsi kertakäyttövaipat maksaa tosi paljon. Ehkä niitäkin on kuitenkin kätevä olla, jos lähtee jonnekin. Katsotaan, miten homma lähtee rullaamaan vai päädytäänkö kakkavaipatkaatopaikalle-joukkoon.

Hmmm. Kun puhutaan tasa-arvosta ja isätkin pitävät nykyisin enemmän isyysvapaita ja -kuukausia, olisiko myös aika muuttaa äitiysavustuksen ja -pakkauksen nimeksi vanhempainavustus tai perheavustus. Vanhempainpakkaus kuulostaa kyllä huonolta... perhepakkaus... vauvapakkaus... lapsipakkaus... onhan noita vaihtoehtoja. Pikkuiselle tuo kuitenkin pääosin on.

3 kommenttia:

iku kirjoitti...

No onpa kerrassaan söpöjä!
Mulle tulee joku tuoksumuisto mieleen kun näin ton puuvartisen hiusharjan...semmonen vauvantuoksu

Kaisa kirjoitti...

Ja kelan sivuilta noi löytyy vielä yksitellen.

Anonyymi kirjoitti...

lähetäpä kelaan vinkki pakkauksen nimestä. tuo vauvapakkaus olisi ihan hyvä. perhepakkauskin on hyvä, mutta eikös sieltä ole poistettu kortsut ja terveyssiteet ja metallinen pesuvati, joita vielä oli edellisen sukupolven pakkauksessa.

mutta harja on siis vielä sama :) saattaa olla täälläkin vielä tallessa...

isoja vaatteita on kuulemma tarkoituksella enemmän, koska ne pienimmät eivät mahdu yli 4 kiloisille palleroille. ja muutenkin ihanien pikku vaaatteiden aika on todella lyhyt. -e-

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...