tiistai 10. tammikuuta 2012

Tilkkutäkki

Tilkkutäkki on vihdoin valmis!
Koko noin 110 x 110 cm.
Siinä kelpaa sintin pötkötellä ja harjoitella kääntymisiä :).

 
Silloin kun suunnittelin täkin blokkeja, niin sanoin isännälle, että haluan haastetta ja hän laittoi mut allekirjoittamaan tämän lauseen. Ominaisuuksiini kuuluu silloin tällöin hermojen menettäminen ja kärsivällisyyden pettäminen ja luulin, että hermot saattaisivat mennä useamman kerran. Oikeastaan hermot menivät täysin vasta eilen tuon kanttinauhan kanssa. Pientä epätoivoa aiheutti myös ensimmäisenä valmistamani blokki (vasen yläkulma), joka osoittautuikin haastavimmaksi ommella :). Ideat kuvioihin sain Rosemary Wilkinsonin TIlkkutöiden käsikirjasta, mutta nuo eläinblokit on kyllä ihan omaa käsialaa.


Tuon norsun eläinkangas oli niin kivannäköistä, että kävin ostamassa sitä vielä lisää erivärisenä ja siitä olisi tarkoitus tehdä sintille pussilakana.


Onneksi en lähtenyt tikkaamaan käsin! Muuten täkki ei olisi varmaan ikinä valmistunut. Enkä edes pidä käsin ompelemisesta, koska aina ne langat menee kuitenkin solmuun. Koneella tikkaaminen oli haastavaa, eikä pistojen pituudet todellakaan ole tasaisia, mutta kaukaa näyttää ihan hyvältä.

Täkin taustakankaaksi valitsin beigen pallokankaan, josta olisin halunnut vielä erivärisenä versiona kehdon pehmusteet, mutta kun kävin sitä eilen tiedustelemassa, niin se olikin jo loppunut. Tilkkutäkkikankaat kävin siis shoppailemassa jo joskus loka-marraskuussa.


Eipä sitten muuta kuin seuraavien ompeluiden ja neulomisten pariin :). Siivotakin voisi vielä vähän.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

on se vaan niin hieno!

iku kirjoitti...

Ei jestas sää jaksat väkertää!!!! :)

Kaisa kirjoitti...

Tää oli tällaista uudenlaista väkertämistä :). Mietin et olis kiva tehdä vauvan vaatteitakin, mut taidan jättää vielä väliin. Ehkä sitten joskus jotain pientä jos tylsäksi käy aika.

Kohtuullinen kirjoitti...

Tosi kaunis!

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...