Käykääpä katsomassa tuolta reseptipuolelta paria uutta reseptiä!
Tein tänään amerikkalaista omenapiirakkaa (saatiin pari muovipussillista omenoita, niin pakkohan niistä on leipoa) ja ai että tuli hyvää! Oon jo kauan haaveillut sellaisen tekemisestä. Samalla kokeilin, miten kerman voi korvata rasvattomalla maidolla ja rypsiöljyllä. Ihan hyvin näköjään :D. Kun maitoa ja öljyä (2:1) ravistaa kovasti kannellisessa pienessä purkissa, niin rasva sekoittuu sinne maidon joukkoon oikein hyvin. Ja rasvaprosentiksikin tuli melkein sama kuin kermalla. Tuossa ohjeessahan kerman ja sokerin tarkoituksena on tuottaa ruskea pinta piirakalle. Tapahtuu niin sanottu Maillardin reaktio, jossa aminohapot (proteiineista) ja hiilihydraatiti (sokerista) reagoivat keskenään tarpeeksi korkeassa lämpötilassa synnyttäen maku- ja hajuaineita. Sen takia leivänkin paras ja maukkain osa on ehdottomasti kuori ja merimiespadassa ne rapsakat perunat on ihan herkkua.
lauantai 2. lokakuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tyttö tuli!
Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...
-
Arvasin. Korkea kuume sen jo kertoi. Minullakin on enterorokko. Tiistai-iltana tuli ensimmäinen näppylä ja nyt varsinkin kädet ovat todella ...
-
Meillä ei syödä pashaa. Tein pitkänperjantain päivälliselle jälkiruoaksi Marianne-jäädykettä, jonka resepti on perua yläasteen kotitaloustun...
-
Eipä osattu arvata, että enterorokko on jälleen meillä vierailulla. Väinöllä oli pahannäköinen näppylä + punoitus kädessä - jo toinen (eikä ...
3 kommenttia:
saiskos sitten kaakaojauhetta ja öljyä ravistamalla suklaata?
t. chocoholic
ps. olipas muuten herkullisen näköinen piirakka!
Hmm, ei. Suklaan rasvalla on hyvin ominainen tyyli kiteytyä (ja sekin tarkan temperoinnin tuloksena), mikä tekee siitä juuri sellaisen, että se on kiinteä huoneenlämmössä ja sulaa suussa. Öljyllä ei taida saada aikaan kuin suklaakastiketta :D
Leikkasin liian aikaisin ton maistopalan tortusta niin sisus levähti vuokaan. Kylmempänä se kiinteytyi hieman. Maku muistuttaa kovin paljon mäkin omenapiirakkaa, mut on vain paljon parempaa! Kannattaa kokeilla.
omenapiirakalla on herkuteltu täälläkin, tosin laiskan ohjeen mukaan: valmis kauramurotaikina, mikrotetut omenakuutiot, päälle kaura-sokeri-rasva-mössöä, ja kuten ed., jäähtyneenä parempaa.
ehdoton omenapiirakka n:o 1.kuitenkin se perunajauhopaketinohje! -e-
Lähetä kommentti