torstai 8. lokakuuta 2009

Elintarvikekemia

Ihan huippulabrat menossa meillä! Elintarvikekemian labratyöt, joissa oikeesti tehään analyysejä elintarvikkeista. Viimeksi tänään määritettiin rasvapitoisuutta makkarasta ja tutkittiin elintarvikkeiden luontaisia väriaineita. Keiteltiin porkkanaraastetta ja mustikoita sekä tuhkattiin makkaaraa:D. On kyllä ollut ihan ehdottomasti mahtavimmat labrat tähän mennessä, vaikka opettaja ei olekaan parhaasta tai mukavimmasta päästä ja työt/laitteet ei ole mitään helppoja. Vaikka meillä on ollut takana vasta ihan muutama labrakerta, oon oppinut jo tosi paljon hyödyllisiä juttuja ja ymmärtänyt vaikka mitä uutta!

Tollasella hydrolyysilaitteella pilkottiin ja vapautettiin rasva makkarasta, jonka jälkeen se uutettiin alla olevalla uuttolaitteella.

Nää ei siis ole meijän kokeesta vaan ihan netistä otettuja kuvia.

1 kommentti:

iku kirjoitti...

näitä katsoessa tuli mieleen, että kaikkea se ihminen on keksinyt...

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...