Caesar-kastike:
5-6 anjovisfileetä
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl Worcestershire-kastiketta
(pari tippaa tabascoa)
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
¾ dl öljyä
mustapippuria
Tuota hieman miettien, tulin siihen päätökseen, että ainakin kolme asiaa edesauttaa Cs-kastikkeen säilymistä.
- Sitruunamehu: sitruunassa on luontaisesti sitruunahappoa, joka alentaa tuotteen pH:ta ja näin ollen estää mikrobien kasvua. Sitä käytetään myös sellaisenaan säilöntäaineena esimerkiksi kotona (saa muuten ostettua apteekista) hillojen valmistuksessa ja teollisuudessa useissa tuotteissa.
- Valkosipuli: valkosipuli sisältää kemiallisia yhdisteitä, muun muassa allisiinia ja ajoeenia, jotka ovat antimikrobisia ja antifungaalisia, eli ne estävät mikrobien ja sienien (hiivat kuuluvat sieniin) kasvua.
- Oikea säilytys: Cs-kastike oli kylmiössä, jonka lämpötila on oletettavasti oikea (onhan kyse kuitenkin koulun koekeittiöstä)
Tällä viikolla on urheilukuuri: tavoitteena on käydä joka päivä salilla treenaamassa. Maanantaina ja keskiviikkona kävin nostamassa punttia, mutta tiistaina ajattelin, että otetaanpa heti alkuun hieman kevyempi treeni, ettei puhti lopu heti kesken ja menempäs joogatunnille. Kuinkas sitten kävikään! Se tunti oli todella rankka mun kunnolle! Tai oikeestaan mun kunnossa ei ole vikaa, ainoastaan lihasten staattinen voima on surkastunut mitättömäksi. Uuh. Sinne täytyy kyllä ehkä mennä ensi viikolla uudestaan! Tänään vuorossa pilates.
Ja tahtoisin taas osata kirjoittaa runoja :].
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti